Християнски сайт
за срещи с приятели и запознанства. Регистрирай се сега !

Влез в двама за Христос

и споделяй с приятели


    10 Февруари, 2019 09:01   

Благословен ден! Амин! Алилуя! :)

DesMarito 10 Февруари, 2019 19:45

Бог да е с всички нас.

    09 Февруари, 2019 15:09   

Бъдете Благословени всички! :)

Slujitel 15 Февруари, 2019 19:14

Мир и благодат вам Естир .

    09 Февруари, 2019 15:09   

Бъдете Благословени всички! :)

Slujitel 15 Февруари, 2019 19:14

Мир и благодат вам Естир .

    09 Февруари, 2019 11:59   

Щом Бог е с нас, кой може да е против нас?! :)

Slujitel 15 Февруари, 2019 19:15

Никой !

    09 Февруари, 2019 11:59   

Щом Бог е с нас, кой може да е против нас?! :)

Slujitel 15 Февруари, 2019 19:15

Никой !

    14 Януари, 2019 16:31   

Казах Госпди аз съм никой,и Бог ми каза виж дали ниси никой и ми показа величие но НА ЗЕМЯТА ВСИЧКИ СТЕ РАВНИ

    31 Декември, 2018 07:48   

Весело посрещане на Новата 2019 година! Бог е приготвил добър отговор на нашите молитви, копнежи и желания! Идвай 2019, очакваме те с нетърпение ! ;)

    13 Декември, 2018 20:45   

Хубаво е да сме благодарни!

    24 Ноември, 2018 18:39   

Характерното качество на култура която се възприема като "модерна" е тоталната анихилация на останалите 99% човешки опит, който се определя като вече "остарял".

    20 Ноември, 2018 08:03   

:)

chvorcho 04 Декември, 2018 19:31

:)

Покажи още
Стоян Георгиев, 59
sandrela, 47
Slujitel, 0
chvorcho, 77
ixt, 41
nutshell, 27
Всички потребители  →

Стих за деня

А когато се молите, не говорете излишни думи, както езичниците; защото те мислят че ще бъдат послушани заради многото си говорене. И тъй, не бъдете като тях; защото Отец ви знае от що се нуждаете преди вие да Му искате. Матей 6:7-8

Храната на вярата

Представяне на любовта

 

 

Любовта е издръжлива, тя е търпелива и е учтива; любовта никога не завижда и не е преизпълнена с ревност...

- І КОРИНТЯНИ 13:4 (според Разширената Библия)

 

Какво представлява тази Божествена любов?

 

Кои са характеристиките й?

 

Те са описани в І Коринтяни 13. Гръцката дума за божествената любов, която  се описва тук е “агапе.” Най-предпочитаният от мен превод, който  описва  тази  любов  е  Разширената  Библия.  Мисля,  че  всеки християнин трябва да чете, ако не всеки ден, то поне през няколко дни Разширения превод на І Коринтяни 13 и да го практикува!

 

Нека да разгледаме текста, започвайки със стиха:

 

“Любовта е издръжлива, тя е търпелива и учтива...” Много хора са издръжливи - но не са много учтиви, докато правят това! Те страдат поради хора и обстоятелства просто от задължение. Една съпруга може да търпи съпруга си, макар и да страда. При това обаче тя не се държи особено мило спрямо него (и обратно).

 

“Любовта  никога  не  завижда  и  не  е  преизпълнена  с  ревност...” Естествената  човешка  любов  е  вид  любов,  която  е  преизпълнена  с ревност. Божията любов не е ревнива.

 

Изповед:  Аз  съм  човек  на  любовта.  Затова  аз  съм  издръжлив, търпелив  и  учтив.  Никога  не  завиждам  и  не  съм  изпълнен  с ревност.

Вечните обещания на Бог

Нищо не ще ни отлъчи от Божията любов!

Римл. 8:35

„Кой ще ни отлъчи от Христовата любов? Скръб ли, или утеснение, гонение или глад, голота, беда, или нож?”

 

Ето още един въпрос, който можем да приемем като обещание. Тогава то ще звучи така: „Нищо не може да ни отлъчи от Христовата любов! Нито скръб, нито утеснение, нито гонения и глад, нито голота, нито беда или нож!” Колко много християни започват да се колебаят или се отчайват, когато се появят трудности, беди, опасности или гонения. Но Исус никъде не е обещавал, че тези неща ще ни бъдат спестени. Нещо много повече! Той ни предрече, че като Негови ученици ще трябва да претърпяваме гонение.

Следователно, когато трудности кръстосват пъгтя ти, не трябва да мислиш, че Бог те е изоставил. Това може да ти нашепва единствено и само врагът, за да постави под въпрос Божията любов към теб и за да ограби вярата ти! Особено в такива трудни ситуации Бог е много близо до теб и ти по специален начин ще опиташ Неговото покровителство и грижа, защото Той истински те обича! Божията любов е непоклатимият гарант за това, че ръката на Бога ще те преведе през всички превратности на живота. Не тревогите и гоненията ще те отделят от Бог и от Неговата любов, а грехът и неверието.

Бог ще допусне в живота ти такива трудности, за да те въведе в една по-интимна и по-здрава връзка със Себе Си. С това Той ще изяви по един чудесен начин пред теб и пред твоите близки Своята любов и всемогъщество и точно чрез тези трудности Той ще ти докаже колко много те обича и колко огромни са милостта и верността Му. В мъчнотиите и в житейските борби ние трябва да осъзнаем своето безсилие, но и да познаем Неговото всемогъщество. Трябва да се изяви слабостта ни, но едновременно с това трябва да станем съучастни в Неговата сила. Тогава ще се изяви всичко видимо и тленно, а Бог недвусмислено ще изяви в нас Своя божествен живот и естество.

След като глиненият съд е бил в пещта, неговите контури и цветове са се впекли в материала така, че нищо не може да ги изтрие. Така и Бог в пещта на изпитанията и на трудностите запечатва в нас Своето естество и Своито черти. Гоненията и мъчнотиите не са доказателство, че Бог ни е оставил! Напротив!

За тези, които са в изправни отношения с Бог, трудностите са много повече едно отличие, един вид знак, с които Бог награждава, облагородява и отличава тези, които са Му особено мили!

Какво отговарят потребителите за

Къде живеете?

Жени

Мъже

под наем
23%
 
 
29%
 
 
20%
в собствено жилище
59%
 
 
54%
 
 
63%
не в собствено жилище, но не плащам наем
18%
 
 
18%
 
 
17%

Пиете ли алкохол?

Жени

Мъже

да, но с мярка
10%
 
 
4%
 
 
14%
да, с компания
6%
 
 
9%
 
 
3%
рядко
34%
 
 
34%
 
 
33%
не пия алкохол
50%
 
 
53%
 
 
48%

Гласувате ли на избори?

Жени

Мъже

да, всеки път
39%
 
 
40%
 
 
39%
понякога, когато имам възможност
38%
 
 
38%
 
 
38%
невиждам смисъл от гласуването
23%
 
 
23%
 
 
23%
Всички отговори  →

Българският християнски сайт за срещи с приятели и запознанства

Семейни или несемейни, създайте Вашия профил и общувайте с другите, нека заедно да се изграждаме и насърчаваме във вярата и в общение един с друг!

Намерете ни в социалните медии

Ние споделяме как да се запознаете с приятели в социалните медии

Copyright 2019    dvamazahristos.org