Християнски сайт
за срещи с приятели и запознанства. Регистрирай се сега !

Влез в двама за Христос

и споделяй с приятели


    07 Май, 2021 23:35   

Преди всичко за другите, после за себе си.

    20 Март, 2021 11:07   

Който търси намира

    27 Февруари, 2021 22:26   

Никой

    08 Февруари, 2021 12:46   

Вярвам в Бог и зная, че той е нашия небесен баща, който ни обича и се грижи за нас във всеки момент от живота ни.Боже, поднасяме ти вечна слава!Амин!

    18 Януари, 2021 19:33   

Пътя да извървя и вярата да опзя.

    18 Януари, 2021 10:30   

Аз съм на 31 години

    07 Януари, 2021 00:42   

35г съм!

    03 Януари, 2021 20:50   

Животът си

    27 Декември, 2020 20:11   

В бурята с теб съм и в твоите болки, плача със теб, в празния ден. Когато се удряш в стените без изход, спомни си за мен, че теб обичам. Искам да съм с теб, когато слънцето блести! Искам да съм с теб, дори във време на сълзи! Искам да съм с теб, когато потъваш в мечти! С теб да съм, винаги, със теб! Заедно можем да преминем през всичко - през буря, тъга, объркване и мрак. Тайно ти казвам: „Обичам те силно”! И вместо сълза, изгрява усмивка. Дори да не виждаш, винаги с теб съм. Чувам всеки удар на твоето сърце. Без да усещаш, за ръка те държа.

eliza 02 Януари, 2021 21:37

neveroqtno bravo

    26 Декември, 2020 14:11   

Сродна душа,искаща да служи в храма на Бога

Покажи още
Дима, 51
Албена, 18
Dimi541, 51
йоан, 46
лия, 51
Илиян Славов, 34
Всички потребители  →

Стих за деня

Но първо търсете Неговото царство и Неговата правда; и всичко това ще ви се прибави. Затова не се безпокойте за утре, защото утрешният ден ще се безпокои за себе си. Достатъчна е на всеки ден неговата злоба. Матей 6:33-34

Храната на вярата

Не обвинявай Бог

 

 

Който е видял Мене, видял е Отца... Не вярваш ли, че Аз съм в Отца, и че Отец е в Мене? Думите, които Аз ви казвам, не от Себе Си ги говоря; но пребъдващият в Мене Отец върши Своите дела.

- ЙОАН 14:9,10

 

Много    закони,    които    управляват    на    земята,   са    резултат   от грехопадението на Адам, което донесе проклятие на земята.

 

Понеже  хората  не  разбират  това,  те  обвиняват  Бог  за  катастрофи, болести, смъртта на любими хора, урагани, земетресения, наводнения и т. н.  Дори застрахователни полици наричат тези неща “Божии дела.“ Това не са Божии дела, а дела на дявола!

 

Исус възпира тези природни закони, за да благослови хората. Никъде не виждаме в Библията Исус да носи урагани на хората. Напротив, Той усмирява бурите. Следователно не Бог изпраща бурята. Исус никога не се противопоставя на това, което Бог прави! Но той смъмря делата на дявола!

 

Когато виждаш как Исус действа, ти виждаш действието на Бога.

Исус описва Отец така: “Който е видял Мене, видял е Отца...” (Йоан

14:9). Това твърдение оборва учението, че болестите и катастрофите са от Бога. Естеството на Бога отхвърля подобна идея!

 

Извод:  Бог е любов. И аз няма да обвинявам Бог за това, което прави   дяволът.  Аз  гледам  на  Исус  и  виждам  действието  на любовта.

Вечните обещания на Бог

Ще се превърнеш в поле!

Зах. 4:7

„… Що си ти, планино велика? Пред Зоровавела – поле!”

 

Не само на земята има много планини, но и в живота на хората, дори и в живота на Божиите чада трудностите се издигат като високи планински върхове. Планини от трудности, беди и проблеми. Но често пъти, когато някаква такава планина сякаш иска да препречи пътя ни, ние правим най-неправилното – поглеждаме към планината и осъзнаваме, че нито ще можем да я преодолеем, нито ще можем да я отместим настрани. И най-лошото е, че колкото по-дълго гледаме към нея, толкова по-висока и непоколебима става тя в очите ни. Вместо все пак да се опитаме да я покорим, тя започва да ни подтиска и да ни полага под себе си.

Погледни живота си, дали и ти не си имат такива случаи. Може би и днес сутринта си се събудил с глава, гъмжаща от грижи. Тези грижи те плашат, натоварват, ограбват мира ти и накрая се превръщат в една непреодолима за теб планина. Можеш да я оглеждаш от всички страни, можещ часове наред да размишляваш върху своите грижи, от това те няма да станат по-малки, а напротив – само ще се уголемяват. Следователно, не се втренчвай в планините от грижи, проблеми и трудности! Затвори физическите си очи и с очите на вярата погледни нагоре към Бог! Чуй какво Ти казва Той за твоята безизходица, чуй гласа Му, който казва и на теб: „Що си ти, планино велика? Пред Зоровавела – поле!” Това, което за теб е непреодолимо планина, за Бог е дреболия. Каквото Той казва, то става. Той заповядва и то се появява. При всемогъщата дума на Твореца на небето и земята трябва и планините – твоите планини – да отстъпят и да се превърнат в поле! А това, което те обезпокоява, обезкуражава, което ограбва мира и вярата ти, Бог ще превърне в повод да изяви Своята слава. А ти ще можеш да се убедиш, че за Бог няма невъзможно. Дяволът ще поиска да ти препречи пътя към целта и да се обезкуражи. Но Бог ще прояви силата Си и по отношение на планините, които лежат по твоя път.

Затова не се страхувай от планините, не се оглеждай страхливо и не се отказвай, когато разбереш, че не можеш да ги покориш. Тръгни срещу тях и разчитай на живия Бог, Който и днес може да превръща планините в равнини! Алилуя!

Какво отговарят потребителите за

Очи

Жени

Мъже

кафяви
55%
 
 
51%
 
 
59%
сиви
2%
 
 
2%
 
 
2%
зелени
10%
 
 
12%
 
 
8%
сини
13%
 
 
14%
 
 
12%
черни
4%
 
 
4%
 
 
3%
пъстри
16%
 
 
16%
 
 
16%

Къде живеете?

Жени

Мъже

под наем
31%
 
 
34%
 
 
28%
в собствено жилище
54%
 
 
48%
 
 
59%
не в собствено жилище, но не плащам наем
15%
 
 
18%
 
 
12%

От къде се информирате за случващото се в света и у нас?

Жени

Мъже

официалните медии - телевизия, радио, вестници
30%
 
 
34%
 
 
27%
социалните мрежи и блогове
30%
 
 
28%
 
 
32%
от всички възможни места
31%
 
 
30%
 
 
32%
не се интерисувам
8%
 
 
8%
 
 
8%
Всички отговори  →

Българският християнски сайт за срещи с приятели и запознанства

Семейни или несемейни, създайте Вашия профил и общувайте с другите, нека заедно да се изграждаме и насърчаваме във вярата и в общение един с друг!

Намерете ни в социалните медии

Ние споделяме как да се запознаете с приятели в социалните медии

Copyright 2021    dvamazahristos.org