Християнски сайт
за срещи с приятели и запознанства. Регистрирай се сега !

Влез в двама за Христос

и споделяй с приятели


    24 Ноември, 2018 18:39   

Характерното качество на култура която се възприема като "модерна" е тоталната анихилация на останалите 99% човешки опит, който се определя като вече "остарял".

    20 Ноември, 2018 08:03   

:)

chvorcho 04 Декември, 2018 19:31

:)

    20 Ноември, 2018 08:03   

:)

chvorcho 04 Декември, 2018 19:31

:)

    20 Ноември, 2018 08:03   

:)

chvorcho 04 Декември, 2018 19:31

:)

    12 Ноември, 2018 08:16   

Първо търсете Неговото царство и всичко останало ще ви се прибави!

ixt
    30 Октомври, 2018 15:15   

Библията относно бедността и богатството https://youtu.be/QSiaT7fBYf4

    29 Октомври, 2018 17:01   

За всичко което си струва да отделим време и планувам. Освен това се забавлявам с нови контакти.

ixt
    16 Октомври, 2018 09:06   

Двама свещеници стоят на пътя до табела с огромен надпис - „Спрете! Краят вече е близо!!!“ Покрай тях с голяма скорост прелита товарна кола и шофьорът й крещи: – Много сте тъпи бе!!! Товарната кола се скрива зад завоя и се чува грохот… Единият свещеник казва на другия: – Май си прав, трябваше да го напишем по-простичко - „Мостът е разрушен“.

ixt
    11 Септември, 2018 12:54   

Крадец тършува през нощта в хола на една къща. Изведнъж съборил нещо на земята и чува глас. - Аз те гледам и Бог те гледа. Светнал оня с фенерчето по посока на гласа, ама не видял нищо. Продължил да тършува и пак съборил нещо на земята. - Аз те гледам и Бог те гледа. - чуло се пак от ъгъла. Оня не се стърпял и запалил лампата. Гледа една стойка и на нея седи папагал. -Ти пък кой си ?-попитал крадецът. -Аз съм Съвест.-отговорил папагалът. -Кво? Ква Съвест, бе? Мое ли папагал, да се казва Съвест? -Абе то и питбула не мое, да се казва Бог, ама пък виж, как хубаво те гледа.

ixt
    10 Септември, 2018 06:22   

2Петрово 1:2-11 2 Благодат и мир да ви се умножи чрез познаването на Бога и на Исус, нашия Господ. 3 Понеже Неговата божествена сила ни е подарила всичко, което е потребно за живота и за благочестието, чрез познаването на Този, Който ни е призовал чрез Своята слава и сила, 4 чрез които се подариха скъпоценните ни и твърде големи обещания, за да станете чрез тях участници в божественото естество, като сте избягали от произлязлото от похотта разложение в света; 5 поради тази причина положете всяко старание и прибавете към вярата си добродетел, към добродетелта си - благоразумие, 6 към благоразумието си - себеобуздание, към себеобузданието си - твърдост, към твърдостта си - благочестие, 7 към благочестието си - братолюбие, и към братолюбието си - любов. 8 Защото ако тези добродетели се намират у вас и изобилстват, те не допускат да бъдете безделни, нито безплодни в познаването на нашия Господ Исус Христос. 9 Но онзи, у когото те не се намират, е сляп, късоглед и е забравил, че е бил очистен от старите си грехове. 10 Затова, братя, постарайте се още повече да затвърдявате вашето призвание и избиране; защото като вършите тези добродетели, никога няма да отпаднете. 11 Понеже така ще ви се даде голям достъп във вечното царство на нашия Господ и Спасител Исус Христос.

Покажи още
chvorcho, 77
interim, 35
Reformator, 46
Trainer, 17
teofil81, 37
Sebo, 30
Всички потребители  →

Стих за деня

Изпитай ме, Боже, и познай сърцето ми; Опитай ме, и познай мислите ми; И виж дали има в мене оскърбителен път; И води ме по вечния път. Псалми 139:23-24

Храната на вярата

Увенчан със слава

 

 

Когато гледам Твоите небеса, делото на Твоите пръсти, Луната и звездите, които Ти си отредил, казвам си: Що е човек та да го помниш?  Или  човешки  син  та  да  го  посещаваш?  А  Ти  си  го направил само малко по-долен от ангелите (или: Божеството), и със слава и чест си го увенчал. Поставил си го господар над делата на ръцете Си...

ПСАЛМ 8:3-6

 

Бог не създаде човека смъртен! Смърт, грях, болест, омраза, отмъщение и всички трагедии по земята не бяха включени в първоначалния план на Бога. Човекът беше създаден за радост, щастие и мир!

 

Той беше устроен да бъде вечно в контакт с Бога и като Негов образ и подобие (Битие 11:6) да живее в радост, щастие и мир. Създаден беше също така и за да радва Бог (Откровение 4:11).

 

Човекът стои на второ място след Бога по авторитет над цялата Вселена (Пс.8:3-6;   Битие   1:26-28).   Адам   беше   господар   на   себе   си,   на Сътворението и на Сатана. Поради правото си на избор той не беше принуден да служи на греха.

 

Изповед: Аз искам да върша това, за което съм създаден; искам да имам  общение с Бога и да Му бъда угоден. Библията казва, че без вяра не  може  да се угоди на Бога (Евреи 11:6). Затова искам да живея с вяра. Не искам да бъда завладян от грях, болест, страх и съмнение. Избирам да живея с Бога.

Вечните обещания на Бог

Съ-осветен!

1. Кор. 7:14

„Защото невярващият мъж се освещава чрез жената, а невярващата жена се освещава чрез брата си, своя мъж; инак чадата ви щяха да бъдат нечисти, а сега са свети.”

Ако не искаме да си правим погрешни заключения, трябва да разглеждаме и този стих в контекста. В 7. глава на 1. Коринтяни апостол Павел се спира на въпросите на брака, на развода и девствеността. Освен това той се спира и на случая, когато единият от съпрузите е вярващ, а другият – не. Не винаги е лесно да живееш в такъв брак, защото единият от двамата не вярва в Исус, а оттук – в този брак липсва нещо много съществено. В такива случаи за вярващия съпруг е много важно да се придържа съвсем близо до Господа и до Божието слово, защото всеки път, който не отговаря на Божието слово, в края на краищата се превръща в един път на вина, който не подобрява ситуацията, а я влошава. Освен това всеки съвет, получен от друг християнин, трябва да се изпитва според Словото, защото само Господ знае колко семейства са били разрушени от такива „религиозни и набожни” съвети, които са били в противоречие с Библията. В такива случаи не бива да следваме сляпо нито собствените си разсъждения, нито пък чувствата си.

Когато единият от съпрузите се покая, а другият е съгласен да остане с него, въпреки тази нова ситуация, тогава вярващият не трябва да се разделя от невярващия, защото Бог забранява развода, освен поради прелюбодейство.

В Ранното християнство е възниквал въпросът дали по този начин вярващият съпруг не се омърсява, след като продължава да живее заедно с невярващия.

Писанието ни казва, че невярващият съпруг и децата се освещават чрез вярващия. Разбира се, ние не трябва да смятаме, че невярващият автоматично ще бъде спасен чрез вярващия си партньор или пък че невярващите деца ще бъдат спасени чисто и просто чрез вярващия си родител. Не бива да разбираме този стих така, а в следния смисъл: освещението на вярващия не се поставя под въпрос поради съвместния живот с невярващ. Децата са поставени под благословението и под закрилата, под които е и вярващият им родител. Това е валидно за хората, които вече са в брак. В другия случай, когато двамата още не са създали семейство, е валидно правилото, че светлината няма нищо общо с тъмнината, нито пък вярващия с невярващия.

Ако разгледаме това обещание, ще видим, че в него се изразява привилегията да принадлежиш на Бога. Благословенията, които се изявяват в един такъв живот, се проявяват не само в живота на християнина, но и в живота на домашните му.

Дано разсъжденията в днешния ден да са били от полза на някой християнин, измъчващ се от подобни въпроси!

Какво отговарят потребителите за

Как прекарвате свободното си време?

Жени

Мъже

разходка сред природата
51%
 
 
53%
 
 
51%
гледам телевизия
8%
 
 
5%
 
 
8%
гледам филми
11%
 
 
11%
 
 
11%
на кафе с приятели
15%
 
 
18%
 
 
13%
на пазар
4%
 
 
8%
 
 
1%
спортувам
11%
 
 
5%
 
 
14%

Взаимоотношение, което търся?

Жени

Мъже

създаване на семейство
64%
 
 
61%
 
 
66%
приятели, нищо повече
2%
 
 
2%
 
 
1%
кореспонденция
9%
 
 
17%
 
 
4%
отворен/а съм за взаимоотношения
19%
 
 
15%
 
 
22%
просто ми е любопитно
5%
 
 
5%
 
 
5%
не знам
1%
 
 
0%
 
 
1%

Пушете ли?

Жени

Мъже

пуша често
5%
 
 
5%
 
 
4%
пуша рядко
13%
 
 
11%
 
 
13%
не понасям тютюнев дим
82%
 
 
84%
 
 
82%
Всички отговори  →

Българският християнски сайт за срещи с приятели и запознанства

Семейни или несемейни, създайте Вашия профил и общувайте с другите, нека заедно да се изграждаме и насърчаваме във вярата и в общение един с друг!

Намерете ни в социалните медии

Ние споделяме как да се запознаете с приятели в социалните медии

Copyright 2018    dvamazahristos.org