Християнски сайт
за срещи с приятели и запознанства. Регистрирай се сега !

Влез в двама за Христос

и споделяй с приятели


    23 Септември, 2021 17:52   

Как се изграждат взаимоотношения ?

    15 Август, 2021 08:30   

Преди всичко със сърце за Бог.Личните взаимоотношения са Взаимоотношения към Бог и са пример за нашият живот.Живеем в пълнота тогава когато сме с чисто сърце!Жената е дар от Бог така пише в Библията.Това което е в нас вътре се отразява навън и се вижда.така ,че скрити неща няма.Бог да Благословя.

    14 Август, 2021 11:15   

искам да споделя 4е в саита има големи мръсници как може дасе представят за набожни голям грях е това ,. лицето което говори глъпости се казва януш благоев от бяла слатина ,. избяга с моята съпеъга тяя е проститутка и сега са в испания женами се казва Анелия имам граждански брак с нея януш всеки ден ми пише какув секс правели двамата и говори куп глъпости това набожен 4овек лие ,. кажете ми вие

    06 Август, 2021 21:22   

Спагетиии. :D

    27 Юли, 2021 07:54   

tarsq seriozna wrazka

    24 Юли, 2021 16:17   

Еремия 6-16

    23 Юли, 2021 16:27   

Търся сериозна връзка

    23 Юли, 2021 15:24   

Притчи 3-5,6

    02 Юли, 2021 18:31   

Търся нови приятелства

    30 Юни, 2021 18:44   

Мисля за... Всички кашони, които би било хубаво да се махнат! ????

Покажи още
Dimi541, 51
nachev, 43
EAngelova, 63
Dido87, 34
penka_77, 44
mjkmimi, 21
Всички потребители  →

Стих за деня

Ако пребъдете в Мене и думите Ми пребъдат във вас, искайте каквото и да желаете, и ще ви бъде. Иоан 15:7

Храната на вярата

Царуване с правда

 

 

Защото, ако чрез прегрешението на единия смъртта царува чрез тоя  един, то много повече тия, които получават изобилието на благодатта   (незаслужено   благоволение)   и   на   дарбата,   сиреч правдата  (състояние  на  невинност  спрямо  Бога),  ще  царуват  в живот чрез единия, Исус Христос (Месията, Помазаника).

- РИМЛЯНИ 5:17 (Разширена Библия)

 

Един от най-големите ни проблеми е, че отлагаме всичко за в бъдеще. Спомни  си  какви  песни  пеем:  "Когато  всички  отидем  в  Небето..." Благодаря на Бога, че ще отидем там, но трябва ли да чакаме докато идем в Небето, за да можем да се радваме на Божиите благословения. Не, ние можем да ги имаме сега!

 

Да, ние ще царуваме в Небето с Христос. Но не трябва да чакаме, докато  това  стане!  Кога  ще  царуваме  според  Писанието?  Сега!  В живота! В този живот! Как? Чрез Исус Христос!

 

Павел  използва  думата  "царуват",  защото  по  Негово  време  е  имало царе.  Всеки цар е владеел на собствената си територия. Думата му е имала върховен авторитет. Това, което казвал, е ставало! Той е царувал.

 

Словото казва, че ние царуваме в живота чрез Христос Исус. Защо?

Защото сме станали Божията правда в Христос.

 

 

Изповед: Поради това, че съм приел дара на правдата, който ме поставя в положението на невинен пред Бога, аз царувам в живота чрез единия, Исус Христос. Аз управлявам като праведен цар своето владение. Това, което казвам, става!

Вечните обещания на Бог

Ако умре, дава плод!

Йоан  12:24

Ако житното зърно не падне в земята и не умре, то си остава самотно, но ако умре, дава много плод.”

 

Чрез това обещание Исус ни дава свидетелство за Своя собствен живот и ни разкрива тайната на плодоносието. Тя е напълно абсурдна за начина на мислене на естествения, на плътския човек, но именно в природата ние навсякъде виждаме потвърждението на това слово. Човек може да направи каквото си иска с едно житно зърно – може да го позлати, но дори и тогава то ще си остане едно едничко и безплодно зърно. Едва когато бъде поставено в земята, когато се размекне – тоест, когато умре – от него ще избие ново стъбълце, което ще роди множество други зърна.

Ето го многократният плод! Така е и в нашия живот. Докато човек живее живота за себе си, ще остава безплоден по отношение на Бог и на вечността и въпреки тази себичност и това себепосвещение, човекът все пак някога ще трябва да умре. Този, обаче, който е готов да се откаже от живота си и в Исус Христос го посвети на Бог – в него ще задейства божественият живот така, че човешкият му живот ще стане плодоносен. В умирането за себе си и във всеотдайността към Бог се крие предпоставката, за да станем плодоносни и благословени.

Не е ли точно това причината, че животът ни носи толкова малко плодове? Нека погледнем към Господа! Той не дойде на земята, за да „си поживее” и да се наслаждава на живота! Не! Той напусна Славата при Бога, прие човешки образ и стана покорен до смърт, да – до смъртта на Кръста! Следователно, Той дойде на земята, за да умре! Това бе единственият път, за да спаси нас, които бяхме във властта на смъртта и да ни дари вечен живот. Чрез смъртта Си Исус не само принесе много плод, но този плод бе неизброим. Точно в това животът на Исус намери и намира своето предназначение и реализация. Живот, който изчерпва смисъла си в самото живеене, живот, чийто център е горделивото и себично „Аз” – е пропилян живот, защото човекът, който го живее, ще го загуби. Който, обаче, е готов да се откаже, да предаде на умиране този свой себеориентиран, стар, естествен, плътски живот, ще намери не само вечен живот, но и нов смисъл на земния си път, който ще бъде плодоносен за този, Който пък отдаде Своя живот заради нас!

Загуба или много плод – това е алтернативата, която Бог ни предлага. Безброен плод – това е Божието обещание за тези, които са готови да предадат себичния си живот на умиране и да посветят на Бог новия живот, който Той им подарява. В даването, в отдаването се крие голямо богатство, а във вкопчването, в прилепването – само загуба!

Дано Бог да ни дари милост да схванем тази тайна и да направим съответните изводи от нея!

Какво отговарят потребителите за

Гласувате ли на избори?

Жени

Мъже

да, всеки път
39%
 
 
38%
 
 
40%
понякога, когато имам възможност
39%
 
 
42%
 
 
37%
невиждам смисъл от гласуването
22%
 
 
20%
 
 
23%

От къде се информирате за случващото се в света и у нас?

Жени

Мъже

официалните медии - телевизия, радио, вестници
31%
 
 
33%
 
 
29%
социалните мрежи и блогове
30%
 
 
29%
 
 
32%
от всички възможни места
31%
 
 
30%
 
 
31%
не се интерисувам
8%
 
 
8%
 
 
8%

Как прекарвате свободното си време?

Жени

Мъже

разходка сред природата
53%
 
 
54%
 
 
52%
гледам телевизия
7%
 
 
7%
 
 
6%
гледам филми
9%
 
 
11%
 
 
8%
на кафе с приятели
14%
 
 
13%
 
 
14%
на пазар
6%
 
 
8%
 
 
5%
спортувам
12%
 
 
6%
 
 
16%
Всички отговори  →

Българският християнски сайт за срещи с приятели и запознанства

Семейни или несемейни, създайте Вашия профил и общувайте с другите, нека заедно да се изграждаме и насърчаваме във вярата и в общение един с друг!

Намерете ни в социалните медии

Ние споделяме как да се запознаете с приятели в социалните медии

Copyright 2021    dvamazahristos.org