Християнски сайт
за срещи с приятели и запознанства. Регистрирай се сега !

Влез в двама за Христос

и споделяй с приятели


    04 Май, 2020 23:56   

Мисля за това как може да бъде преодоляно разстоянието с търпение в една нова връзка?!

    15 Април, 2020 19:57   

краят на дългото чакане

трендо 15 Април, 2020 20:34

какво чакате

    08 Април, 2020 15:46   

Бог да освободи хората от вируса!

    05 Март, 2020 21:48   

Приятел,в този труден момент.

    12 Януари, 2020 09:03   

Мисля само за една ,едничка истина .зо живот и свобода.

    10 Януари, 2020 17:31   

Мисля за нея откакто съм жив,двама хванати ръка за ръка, шепнещи в любовта,ще вървим ние двамата в този свят сгушени един до друг,докато в душите ни съществува този миг.

    22 Ноември, 2019 14:04   

Понеже съм от два месеца в Австрия. И съпругът ми нито веднъж не ми е звъннал да ме пита как съм. Това нормално ли е. Питам се обича ли ме въобще. Сърцето ми страда много.

Beretta92fs 06 Април, 2020 22:05

Доста тъпо от негова страна? Дай Боже да е жив и здрав!

Sunny Anastasova 27 Ноември, 2019 15:59

Не мисля,че е нормално!Все пак е твой съпруг.Нормално е да се чустваш наранена и да те боли сърцето.Минала съм през безразличието и на моя съпруг,вече бивш.

    14 Ноември, 2019 19:01   

Повечето... "християни" честват рождество Христово на 24 декември. Което всъщност е зимното слънцестоене чествано от езичниците (каквато е римокатолическата църква). Истинската дата на която се е родил Исус, всъщност е посочена в Библията... НО НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА... Няма по-големи езичници от "християните"...

Дима 15 Декември, 2019 16:45

Да Исус е роден по време на шатроразпъването.

    01 Ноември, 2019 14:49   

Прошката е мостът ни към Бог!Прошката освобождава сърцето и душата ни!

    01 Ноември, 2019 14:49   

Прошката е мостът ни към Бог!Прошката освобождава сърцето и душата ни!

Покажи още
Dido87, 33
Dachi99, 21
лия, 50
Dimi541, 50
VenciM, 41
silver1977, 50
Всички потребители  →

Стих за деня

Мислете за горното, а не за земното; защото умряхте и животът ви е скрит с Христос в Бога. Колосяни 3:2-3

Храната на вярата

Роден от Бога

 

 

Никой, който е роден от Бога, не върши грях, защото неговият зародиш пребъдва в Него; и не може да съгрешава, защото е роден от Бога.

- І ЙОАН 3:9

 

“Как да позная дали моят дух или пък Святият Дух казва да направя определено нещо, може да е поради мое желание?” - питат ме хора понякога.

 

Като казваш “аз”, кого имаш предвид? Дали новороденият човек в теб, който има живота и естеството на Бога? Тогава ще бъде вярно. Но ако под  „аз”  разбираш  плътта,  това  е  съвсем  друго  нещо.  Научи  се  да разграничаваш едното от другото.

 

Вътрешният човек на християнина не е някой, който желае да прави лошо. В противен случай този човек не е новороден.

 

І  Йоан  3:9  удивлява  някои  християни,  които  поради  грешките  и неуспехите си смятат: Ако съм роден от Бога, според Библията не би трябвало да върша грях. Този стих обаче говори за вътрешния човек, който не съгрешава.

 

Може да съм правил грешки, но не и вътрешният ми човек. Всъщност в такива моменти той не е бил съгласен с мен. Опитвал се е дори да ме отклони  да  не  върша  това.  Физически  ние  сме  родени  от  хора  и притежаваме естеството на родителите си. Духовно ние сме родени от Бога и носим в себе си Неговото естество. Не е присъщо на Божието естество да греши. Затова нека духът ти да доминира над плътта ти.

 

 

Изповед:   Аз   съм   роден   от   Бога.   Духът   ми   има   живота   и естеството на Бога и копнее за добрите неща.

Вечните обещания на Бог

Исус е победител!

Ис. 49:25

„Но Господ така казва: Пленниците на силния ще се отнемат и користта ще се отърве от страшния, защото Аз ще съдя с оня, който се съди с тебе и ще спаси чадата ти.”

 

 

Един стих преди днешното прекрасно обещание /в Ис. 49:24/, Бог задава въпроса: „Нима може да се отнеме користта от силния или да се отърват пленниците от юнак?” След това Той Сам дава отговора, като заявява: „Пленниците на силния ще се отнемат и користта ще се отърве от страшния, защото Аз ще съдя с оня, който се съди с тебе и ще спаси чадата ти.”

Това слово, което преди е било валидно за народа Израил, сега за нас, децата на Новия завет, сочи направо към Спасителното Божие дело. Исус Христос извърши в действителност това, което ни е обещано в цитирания стих и то не само за Израил, но и за всички останали, които вярват в Него и в Неговото спасение.

Чрез греха всички ние бяхме под господството на Дявола и на смъртта. Никой, освен Бог, не можеше да ни освободи от това състояние. Чрез греха Дяволът доби права над всички хора, защото те всички бяха съучастни в делата му. Ситуацията бе безизходна и безнадеждна. За нас нямаше нито отърваване, нито освобождаване! Тогава Бог изпрати Исус Христос, Възлюбения Си Син, Чистия и Съвършения Бог положи Силата Си в Неговите ръце, а Исус слезе при нас, прие върху Себе Си нашето робство и стана покорен до смърт – смърт на Кръста! Чрез смъртта Си, обаче, Той унищожи онзи, който притежаваше властта на смъртта, Дявола, за да освободи всички, които чрез плода на смъртта цял живот бяха подвластни на робството. Всемогъщият, Исус, покори могъщия, Дявола, и му отне плячката – всички нас, които по право досега бяхме негови подвластни и пленници, сега по право ние сме изкупени и спасени!

Колко величествени са реалностите на нашето изкупление и колко велик и чудесен е нашият Бог, Който можа да извърши това Спасително дело! Дори и ако врагът все още ръмжи срещу теб и иска да ти внуши страх, дори и ако в живота ти той се опитва отново да влезе в правата си, тогава застани върху, победата и изкуплението, които Исус Христос извоюва за теб! Не гледай на чувствата си и не слушай рикаенето на врага, а внимавай да не допуснеш в живота си нов грях, който отново би дал на врага право върху теб! Застани, както се застава на твърда канара върху факта, че заради теб Господ с цялата Си сила е победил врага. Ти си свободен, защото Той те е изкупил!


Какво отговарят потребителите за

Имам деца?

Жени

Мъже

да
36%
 
 
55%
 
 
23%
не
64%
 
 
45%
 
 
77%

Пушете ли?

Жени

Мъже

пуша често
9%
 
 
9%
 
 
8%
пуша рядко
14%
 
 
14%
 
 
14%
не понасям тютюнев дим
77%
 
 
76%
 
 
78%

Семейно положение?

Жени

Мъже

несемеен
63%
 
 
51%
 
 
72%
семеен
5%
 
 
6%
 
 
4%
разведен
24%
 
 
32%
 
 
19%
вдовец
7%
 
 
11%
 
 
5%
Всички отговори  →

Българският християнски сайт за срещи с приятели и запознанства

Семейни или несемейни, създайте Вашия профил и общувайте с другите, нека заедно да се изграждаме и насърчаваме във вярата и в общение един с друг!

Намерете ни в социалните медии

Ние споделяме как да се запознаете с приятели в социалните медии

Copyright 2020    dvamazahristos.org