Християнски сайт
за срещи с приятели и запознанства. Регистрирай се сега !

Влез в двама за Христос

и споделяй с приятели


    25 Октомври, 2021 07:38   

Здравейте!

    17 Октомври, 2021 07:56   

Мисля за щастието, което се крие в малките жестове, няколкото споделени думи, случайно срещнат поглед, приятна изненада... :)

    23 Септември, 2021 17:52   

Как се изграждат взаимоотношения ?

    14 Август, 2021 11:15   

искам да споделя 4е в саита има големи мръсници как може дасе представят за набожни голям грях е това ,. лицето което говори глъпости се казва януш благоев от бяла слатина ,. избяга с моята съпеъга тяя е проститутка и сега са в испания женами се казва Анелия имам граждански брак с нея януш всеки ден ми пише какув секс правели двамата и говори куп глъпости това набожен 4овек лие ,. кажете ми вие

    06 Август, 2021 21:22   

Спагетиии. :D

    27 Юли, 2021 07:54   

tarsq seriozna wrazka

    24 Юли, 2021 16:17   

Еремия 6-16

    23 Юли, 2021 16:27   

Търся сериозна връзка

    23 Юли, 2021 15:24   

Притчи 3-5,6

    02 Юли, 2021 18:31   

Търся нови приятелства

Покажи още
Станимир, 31
Mim_Br, 29
lovegod2, 42
Dimi541, 51
Хриси, 49
4efuta, 41
Всички потребители  →

Стих за деня

какво ще се ползува човек, ако спечели целия свят, а живота си изгуби? или какво ще даде човек в замяна на живота си? Матей 16:26

Храната на вярата

Сърцето срещу главата

 

 

Уповавай на Господа от все сърце и не се облягай на своя разум.

- ПРИТЧИ 3:5

 

Разумът  ни  е  нашият  мисловен  процес  –  човешкото  ни  мислене. Следователно можем да прочетем стиха по този начин: „Уповавай на Господа от все сърце и не се доверявай на главата си.“

 

Вярата действа в сърцето ти дори, когато имаш съмнения в главата си! Много християни са победени, понеже, когато в ума им се породят съмнения,  те казват: „Аз се съмнявам.“ Но Исус не каза: „...и не се усъмни  в  ума си.“  Исус  каза:  „...и  не  се  усъмни  в  сърцето  си,  но повярва...“ (Марка 11:23). Вярата на сърцето е тази, която действа, а не вярата на главата.

 

Някои от най-големите чудеса в живота ми се случиха, когато започнах да прокламирам   например:  „Вярвам от сърце, че получавам изцелението си“ - даже главата ми да казваше: „Това не е така. Това не е  така!“  (И  бях  изцелен  от  два  сериозни  сърдечни  проблема  и  от неизлечима болест на кръвта в почти напълно парализираното ми тяло.)

 

Имаш ли понякога проблеми с главата си? Тогава просто се довери на Господа с цялото си сърце (не с главата) и не разчитай на своя разум!

 

Изповед: Аз уповавам на Господа от все сърце и не се облягам на своя разум. Вярвам от сърце, че това, което казва Божието Слово е вярно.

Вечните обещания на Бог

Опазени от Лукавия!

Йоан. 17:15

„Не се моля да ги вземеш от света, но да ги пазиш от лукавия!”

Този стих представлява една молба.  И тъй като Отец по всяко време изпълнява молитвите на Исус, то ние съвсем спокойно можем да приемем това  обещание и за себе си. Божиите чада в този зъл свят са като чуждо тяло и въпреки това Бог ни е поставил в него. Това е мястото, където трябва да издържим изпита. Този свят е училищната стая за нашия живот във вярата. Тук е мястото, където трябва да работим за Исус и да принасяме плод.

Следователно, докато живеем в този свят, ще трябва да водим добрата борба на вярата, защото все още не сме на Небето, а се намираме на земята, на територията на врага. И точно в тази ситуация молитвата на Исус звучи като Божие обещание: „Не се моля да ги вземеш от света, но да ги пазиш от лукавия!”

Следователно, в този лош свят Бог може и иска да ни предпази от злото. Каква утешителна мисъл и  каква ценна реалност за всички, които вярват в това обещание! Светът ни примамва с изкушенията и греха си, но ако сърцето ти наистина е застанало на страната на Исус и на Божията праведност, ти не трябва да се страхуваш, ако с вяра приемеш днешното обещание за себе си и за ближните си. Бог ще те предпази от греха! Не страхът от изкушенията на този свят, а ясната позиция срещу греха и по детски чистото доверие към Бог и Неговото спасение ще предпази нозете ти от подхлъзване. Това е в сила и за нашите непълнолетни деца. Те са сред този пропаднал свят, където са изложени на всякакви вредни влияния. Бог е поставил и тях, подобно на нас, в света, така че още в младостта си трябва да се научат да издържат на изпитанията и изкушенията. Той, нашият Небесен баща, Който ни е подарил децата, ще може да ги запази и в света. Не бива да се страхуваме нито от нападките на хората, нито от ежедневните опасности. Трябва да знаем, че Бог е чул молитвата на Възлюбения Си Син. В този свят Той ще ни опази от Лукавия.

Ние сами не сме в състояние да се опазим или пък да победим силите на Злото, които вилнеят в този свят, но Исус ги победи. Бог иска да бди над нас всеки ден и да ни води от победа към победа.

Затова, мило дете на Бога, не се страхувай! Не забравяй, че имаш Един Баща на Небето, Който в този свят ще те пази от Лукавия!

Какво отговарят потребителите за

От къде се информирате за случващото се в света и у нас?

Жени

Мъже

официалните медии - телевизия, радио, вестници
30%
 
 
33%
 
 
28%
социалните мрежи и блогове
30%
 
 
29%
 
 
31%
от всички възможни места
31%
 
 
30%
 
 
31%
не се интерисувам
9%
 
 
8%
 
 
9%

Разхождате ли се?

Жени

Мъже

не изпускам възможност да се разхождам
57%
 
 
53%
 
 
60%
понякога
41%
 
 
44%
 
 
39%
не обичам да се разхождам
2%
 
 
4%
 
 
1%

Църковна принадлежност?

Жени

Мъже

методистка
2%
 
 
3%
 
 
1%
петдесятна
39%
 
 
38%
 
 
40%
католическа
4%
 
 
8%
 
 
1%
православна
23%
 
 
22%
 
 
24%
апостолска
3%
 
 
3%
 
 
3%
адвентна
6%
 
 
4%
 
 
8%
надденоминационна организация
5%
 
 
4%
 
 
5%
в процес на установяване съм
6%
 
 
5%
 
 
7%
друга
11%
 
 
12%
 
 
11%
Всички отговори  →

Българският християнски сайт за срещи с приятели и запознанства

Семейни или несемейни, създайте Вашия профил и общувайте с другите, нека заедно да се изграждаме и насърчаваме във вярата и в общение един с друг!

Намерете ни в социалните медии

Ние споделяме как да се запознаете с приятели в социалните медии

Copyright 2021    dvamazahristos.org