Християнски сайт
за срещи с приятели и запознанства. Регистрирай се сега !

Влез в двама за Христос

и споделяй с приятели


    17 Юни, 2019 14:17   

Лято с несемейни илиСреща на несемейни,някои знаели дали ще има ли скоро такова събитие?

    24 Май, 2019 20:33   

тарся си моята половинка

    18 Май, 2019 14:16   

Христос воскресе

    18 Април, 2019 22:36   

https://youtu.be/0Lokdp2dCqQ

    09 Април, 2019 21:03   

Колко жалко за тия, които не познават Христос.

Niks Mihaylov ???? 13 Април, 2019 09:25

Да.

    08 Април, 2019 19:44   

За Христос

    04 Март, 2019 21:56   

Искрена и чиста Любов.

    18 Февруари, 2019 19:11   

Бракът е нещо честно у всички, и брачното легло - чисто; а блудниците и прелюбодейците ще съди Бог. Послание на апостол Павла до Евреи 13 глава 4 стих .

    18 Февруари, 2019 19:10   

Възлюбени, нека любим един другиго, защото любовта е от Бога, и всякой, който люби, е роден от Бога и познава Бога; Първо послание на Иоана Богослова 4 глава 7 стих .

    18 Февруари, 2019 19:07   

И ние познахме любовта, която Бог има към нас, и повярвахме в това. Бог е любов, и който пребъдва в любовта, пребъдва в Бога, и Бог - в него. Първо послание на Иоана Богослова 4 глава 16 стих .

Покажи още
Vetil, 29
vaglerod14, 24
rayna_8222, 37
Св, 36
angelv, 27
vivi, 32
Всички потребители  →

Стих за деня

Само това казвам, братя, че останалото време е кратко; затова и тези, които имат жени, нека бъдат, като че нямат; и които плачат, като че не плачат; които се радват, като че не се радват; които купуват, като че нищо не притежават; и които си служат със света, като че не са предани на него; защото сегашното състояние на този свят преминава. 1 Коринтяни 7:29-31

Храната на вярата

Решение на сърцето

 

 

Но Даниил реши в сърцето си да не се оскверни от изрядните ястия на   царя,  нито  от  виното,  което  той  пиеше;  затова  помоли началника на скопците да се не оскверни.

ДАНАИЛ 1:8

 

Имах два любими стиха, които или четех, или цитирах пред Господа, на  които се базираше  изповедта  ми всяка сутрин,  когато отивах  на училище: Йоан 1:4 и Данаил 1.

 

Прочети Данаил 1 и ще видиш, как Данаил и другите три еврейски момчета, макар и пленници, бяха избрани за студенти в царския колеж.

 

Библията  казва,  че  Данаил  “реши  в  сърцето  си”.  Аз  прилагах  този принцип. Знаех, че макар и да не живея според Стария Завет, там все пак има принципи, към които мога да се придържам.

 

Виждаш  ли,  на  евреите  беше  забранено  да  ядат  определени  видове месо,  но това не се отнася за нас. Божието Слово казва, че за Новия Завет важи: “...Защото всяко нещо, създадено от Бога, е добро, и нищо не е за отхвърляне, ако се приема с благодарение; понеже се освещава чрез Божието Слово и молитва” (І Тимотей 4:4,5).

 

Така аз действах според принципа на Данаил. Аз казвах на Господ всяка  сутрин:  “Аз  решавам  в  сърцето  си  да  ходя  в  светлината  на живота.

 

 

Изповед:  Аз  решавам  в  сърцето  си  да  ходя  в  светлината  на живота. Решавам да ходя в светлината на Божия живот в мен

Вечните обещания на Бог

Аз ще ви направя ловци на човеци!

Марка 1:17

„Вървете след Мене и Аз ще ви направя да станете ловци на човеци!”

 

 

Искаш ли да станеш ловец на човеци за Исус? Тогава това е нужното обещание за теб. Сигурно вече си го срещал и чел в Библията, но задълбочавал ли си се с мислите си върху него?

Нека най-напред да се спрем на условието, към което Исус обвързва това обещание. Тук  се казва: „Вървете след Мене!” Който иска да стане ловец на човеци, трябва да следва Исус. Това не означава, че е достатъчно веднъж да вземем решение да следваме Исус и да повярваме еднократно в Неговото спасение, а – ежедневно да следваме Исус и да му дадем правото да води и управлява живота ни. Ако някой иска да стане ловец на човеци, то животът му трябва да е положен здраво върху и в ръката на Господа. Обаче, ако някой иска да служи на Исус само тогава, когато му харесва и само така, както му се нрави, такъв човек не може да стане ловец на човешки души за Исус.

Съвсем ясно виждаме това при Петър и брат му Андрей, които не само се решават в сърцата си за Исус, но последват това решение по един съвсем реален начин, а именно – като оставят мрежите и тръгват след Него. Да следваме Исус, означава, да вървим с Него и да Му служим. Тогава Той е Господарят и Той определя живота ни. А който изпълни това условие, нему Исус прави и чудесното предложение: „… Аз ще ви направя да станете ловци на човеци!”

Нека обърнем внимание преди всичко на първата дума от това обещание. Исус казва: „Аз ще ви направя да станете ловци на човеци!” Това означава, че ние не можем да превърнем себе си в ловци на човеци, нито пък да станем ловци на човеци чрез нашите естествени дарби и способности, а само Исус може да ни направи такива.

Затова не гледай на твоите възможности и невъзможности, а само Го следвай, довери Му се и Той ще успее да те направи ловец на души. Липсата на следовничество е една от несполуките на Благовестието. Не е причина затова и отсъствието на доверие в Бога! Който следва Исус от сърце и се довери обещанието, което днес приемаме от Бога, Господ иска и ще го направи ловец на човешки души за Себе Си!

Какво отговарят потребителите за

Бихте ли се преместил/а в друго населено място, за да създадете семейство?

Жени

Мъже

не, свикнал/а съм си тук
23%
 
 
16%
 
 
28%
не, Бог ми е казал да живея тук
4%
 
 
4%
 
 
4%
предпочитам тук, но съм готов/a на компромис
53%
 
 
55%
 
 
52%
предпочитам да се преместя, но бих останал/а и тук
12%
 
 
13%
 
 
10%
тук не ми харесва, при възможност ще се преместя
3%
 
 
4%
 
 
2%
категорично съм решил/а да се преместя
5%
 
 
7%
 
 
3%

Пушете ли?

Жени

Мъже

пуша често
4%
 
 
6%
 
 
3%
пуша рядко
14%
 
 
13%
 
 
14%
не понасям тютюнев дим
81%
 
 
81%
 
 
82%

Имате ли домашен любимец?

Жени

Мъже

котка
15%
 
 
17%
 
 
13%
куче
12%
 
 
14%
 
 
10%
птица
2%
 
 
1%
 
 
2%
друг домашен любимец
4%
 
 
6%
 
 
3%
нямам, но харесвам домашните любимци
57%
 
 
53%
 
 
60%
нямам и не харесвам домашните любимци
10%
 
 
9%
 
 
11%
Всички отговори  →

Българският християнски сайт за срещи с приятели и запознанства

Семейни или несемейни, създайте Вашия профил и общувайте с другите, нека заедно да се изграждаме и насърчаваме във вярата и в общение един с друг!

Намерете ни в социалните медии

Ние споделяме как да се запознаете с приятели в социалните медии

Copyright 2019    dvamazahristos.org