Християнски сайт
за срещи с приятели и запознанства. Регистрирай се сега !

Влез в двама за Христос

и споделяй с приятели


    14 Юни, 2021 16:58   

Исус очаква с нетърпение и копнеж да прегърне всеки, който избере живота!Той толкова ни обича, че дойде тук на нашата земя и проля кръвта Си, за да ни изкупи и все още чака, защото не благоволи в смъртта ни. Дано никой не пропусне този съдбоносен час! Амин!

    03 Юни, 2021 18:06   

Ne uspjah da si napisha pravilno datata za razhdane. Na 43 godini sum,a ne na 17. Proshtawaite za greshkata.

    29 Май, 2021 06:38   

Мисля за последното време, в което живеем. Как стоим пред Бога? Покоряваме ли Му се? Вслушваме ли се в гласа Му?

    23 Май, 2021 13:35   

Господ

    20 Май, 2021 19:29   

Teb

    07 Май, 2021 23:35   

Преди всичко за другите, после за себе си.

    20 Март, 2021 11:07   

Който търси намира

    27 Февруари, 2021 22:26   

Никой

    08 Февруари, 2021 12:46   

Вярвам в Бог и зная, че той е нашия небесен баща, който ни обича и се грижи за нас във всеки момент от живота ни.Боже, поднасяме ти вечна слава!Амин!

    08 Февруари, 2021 12:46   

Вярвам в Бог и зная, че той е нашия небесен баща, който ни обича и се грижи за нас във всеки момент от живота ни.Боже, поднасяме ти вечна слава!Амин!

Покажи още
Лина Великова, 34
mjkmimi, 20
EAngelova, 63
Dimi541, 51
Диди, 55
Всички потребители  →

Стих за деня

Възлюбени, ако нашето сърце не ни осъжда, имаме дръзновение спрямо Бога; и каквото и да поискаме, получаваме от Него, защото пазим заповедите Му и вършим това, което е угодно пред Него. И това е Неговата заповед - да вярваме в името на Неговия Син Исус Христос и да се обичаме един друг, както ни е заповядал. 1 Йоан 3:21-23

Храната на вярата

Защо дойде Исус?

 

 

Крадецът влиза само да открадне, да заколи и да погуби: Аз дойдох, за да имат живот, и да го имат изобилно. - ЙОАН 10:10

 

Защо дойде Исус?

 

Затова ли, за да ни даде някои изповеди на вяра? Или пък морални закони, към които да се придържаме? Дали дойде, за да започне нова религия или пък да създаде нова църква?

 

Не! Исус дойде с една цел: Да имаме живот и да го имаме изобилно!

 

Думата  “живот”  е  най-великата  дума  на  Благовестието.  Човекът  се нуждаеше от живот, защото беше духовно мъртъв. Духовната смърт, която е естеството на дявола, беше присвоена от човека при неговото грехопадение. Оттогава до сега Бог действа за унищожаването на тази сатанинска природа. Това беше причината, поради която Исус дойде на земята. Исус започва с думите: “Аз дойдох, за да имат живот...”

 

Единствено Божието естество - вечният живот -   може да посрещне човешките нужди.

 

Когато някой приеме вечен живот, той приема Божието естество в себе си. Този Божествен акт премества мигновено човека от семейството на Сатана в семейството на Бога.

 

 

 

Изповед:  Божият живот  дойде в духа ми. Аз съм жив за Бога. Божият живот - естеството на Бога - премина в духа ми. Аз ще позволя на Божия живот и естество да ме владеят.

Вечните обещания на Бог

Смазана тръстика Той няма да пречупи!

Ис. 42:3

„Смазана тръстика няма да пречупи и замъждял фитил няма да угаси; ще постави правосъдие според истината”

 

Ако в последните размишления разкрихме могъществото на Бог, което може да превърне пустинята във водно езеро, то днес ние можем да погледнем в любящото и търпеливо сърце на Бога, Който постъпва към нас с доброта и милост. За какво може да послужи една смазана тръстика и на кого ще свети един замъждял фитил, който е на изгасване? Въпреки това Господ днес ни изявява, че Той няма да пречупи смазана тръстика и че няма да угаси замъждял фитил.

Може би и ти си сега една смазана тръстика, с която Господ не може да започне нищо, защото си избягал от Неговото училище и си тръгнал по собствени пътища. Или пък приличаш на замъждял фитил, който не хвърля ярка светлина, а сам вече загасва. Едно жалко състояние, нали? Заради това не само ти си тъжен, но и Исус тъжи заради теб. Чрез това обещание Господ ти дава един нов шанс, като ти показва, че и за теб все още има надежда. Той иска според истината да отсъди справедливо.

Ако се преклониш пред истината, ако й се предоставиш, ако я приемеш, тогава Той отново ще те изправи и изгасващият ти фитил отново ще пламне, така че твоята светлина да започне весело да припламва и чрез теб Неговата сила и Слава ще освети мрака и на други хора.

Така че, чуй днес това прекрасно обещание! Предостави се на истината на Словото Му и от сърце се обърни към Него! Не си мисли, че за теб няма надежда, а използвай възможността, която ти дава Господ с това обещание! Бог не ти е дал живота, за да го пропилееш, а очаква обръщението ти. Той очаква да издигнеш погледа си, изпълнен с вяра към Него и да Му се довериш. Той иска и ще изпълни това, което ти се струва невъзможно.

Ако, обаче, отхвърлиш истината Му, ако не приемеш милостивата Му покана за покаяние, то няма да има нужда Той Самият да те пречупва. Следващата буря ще те пречупи като смазана тръстика. Следващата буря ще те угаси като замъждял фитил.

Затова избери днес Него и живота!

Какво отговарят потребителите за

Имам деца?

Жени

Мъже

да
39%
 
 
56%
 
 
26%
не
61%
 
 
44%
 
 
74%

Бихте ли се преместил/а в друга местна църква (деноминация), за да сте заедно с бъдещия си семеен партньор?:

Жени

Мъже

да
20%
 
 
23%
 
 
17%
категорично не
13%
 
 
12%
 
 
14%
не, но можем да обсъдим компромисен вариант
12%
 
 
13%
 
 
11%
желая да намерим най-доброто решение за нас
55%
 
 
52%
 
 
58%

Вашата политически ориентация е:

Жени

Мъже

крайно дясна
8%
 
 
6%
 
 
10%
дясно център
11%
 
 
9%
 
 
12%
ляво център
5%
 
 
5%
 
 
4%
крайно лява
1%
 
 
0%
 
 
2%
не се интересувам от политика
75%
 
 
79%
 
 
72%
Всички отговори  →

Българският християнски сайт за срещи с приятели и запознанства

Семейни или несемейни, създайте Вашия профил и общувайте с другите, нека заедно да се изграждаме и насърчаваме във вярата и в общение един с друг!

Намерете ни в социалните медии

Ние споделяме как да се запознаете с приятели в социалните медии

Copyright 2021    dvamazahristos.org