Християнски сайт
за срещи с приятели и запознанства. Регистрирай се сега !

Влез в двама за Христос

и споделяй с приятели


    04 Май, 2020 23:56   

Мисля за това как може да бъде преодоляно разстоянието с търпение в една нова връзка?!

    15 Април, 2020 19:57   

краят на дългото чакане

трендо 15 Април, 2020 20:34

какво чакате

    08 Април, 2020 15:46   

Бог да освободи хората от вируса!

    08 Април, 2020 15:46   

Бог да освободи хората от вируса!

    05 Март, 2020 21:48   

Приятел,в този труден момент.

    12 Януари, 2020 09:03   

Мисля само за една ,едничка истина .зо живот и свобода.

    10 Януари, 2020 17:31   

Мисля за нея откакто съм жив,двама хванати ръка за ръка, шепнещи в любовта,ще вървим ние двамата в този свят сгушени един до друг,докато в душите ни съществува този миг.

    22 Ноември, 2019 14:04   

Понеже съм от два месеца в Австрия. И съпругът ми нито веднъж не ми е звъннал да ме пита как съм. Това нормално ли е. Питам се обича ли ме въобще. Сърцето ми страда много.

Beretta92fs 06 Април, 2020 22:05

Доста тъпо от негова страна? Дай Боже да е жив и здрав!

Sunny Anastasova 27 Ноември, 2019 15:59

Не мисля,че е нормално!Все пак е твой съпруг.Нормално е да се чустваш наранена и да те боли сърцето.Минала съм през безразличието и на моя съпруг,вече бивш.

    14 Ноември, 2019 19:01   

Повечето... "християни" честват рождество Христово на 24 декември. Което всъщност е зимното слънцестоене чествано от езичниците (каквато е римокатолическата църква). Истинската дата на която се е родил Исус, всъщност е посочена в Библията... НО НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА... Няма по-големи езичници от "християните"...

Дима 15 Декември, 2019 16:45

Да Исус е роден по време на шатроразпъването.

    01 Ноември, 2019 14:49   

Прошката е мостът ни към Бог!Прошката освобождава сърцето и душата ни!

Покажи още
Dachi99, 21
Dido87, 33
angelv, 29
silver1977, 50
xricto, 49
лия, 50
Всички потребители  →

Стих за деня

По-добре са двама, отколкото един, Понеже те имат добра награда за труда си; Защото, ако паднат, единият ще дигне другаря си; Но горко на оня, който е сам, когато падне, И няма друг да го дигне. И ако легнат двама заедно ще се стоплят; А един как ще се стопли сам? И ако някой надвие на един, който е сам, Двама ще му се опрат; И тройното въже не се къса скоро. Понеже какво ще се ползува човек, ако спечели целия свят, а живота си изгуби? или какво ще даде човек в замяна на живота си? Матей 16:26Еклесиаст 4:9-12

Храната на вярата

Духовно същество

 

 

А  сам  Бог  на  мира  да  ви  освети  напълно;  и  дано  се  запазят непокътнати  духа,    душата и  тялото ви  без порок, до пришествието на нашия Господ Исус Христос.

- І СОЛУНЦИ 5:23

 

Ти си дух.

 

Ти имаш душа.

 

Ти живееш в тяло.

 

Чрез духа си ти контактуваш с духовния свят.

 

Чрез тялото си ти контактуваш с физическия свят.

 

Чрез душата си ти контактуваш с интелектуалния свят.

 

Това са  единствените  три  елемента,  чрез  които ти  общуваш.  Други освен тях няма.

 

Човекът е духовно същество, създаден по образ и подобие на Бога,

Който е Дух. (виж Битие 1:26; Йоан 4:24)

 

Ти също си духовно същество. Това, да мислиш така за себе си, ще помогне на вярата ти, защото вярата е в сърцето, в духа, във вътрешния човек.   (Понятията  „дух“  на  човек  или  „сърце“  на  човек  според употребата им в Библията са взаимно заменяеми.) Вярата не е с главата. Вярата не е с тялото. Вярата е със сърцето!

 

Изповед: Аз съм дух. Аз имам душа. Аз живея в тяло. Аз съм духовно създание, създадено по образа на Бог. С духа си аз общувам с Бога. С духа си аз вярвам в Бога!

 

Вечните обещания на Бог

Искайте и ще получите!

Йоан. 16:23-24

„… Ако поискате нещо от Отца, Той ще ви го даде в Мое име. До сега нищо не сте искали в Мое име; искайте и ще получите, за да бъде радостта ви пълна.”

 

И в днешното обещание става дума за радост, а това показва, че християнството не е някаква тъжна работа, а живот, изпълнен с трайна и винаги обновяваща се радост. Днес се правят опити да се спечелят за християнството нови хора, при което то се равнопоставя на света. Но това „християнство” в най-добрия случай съдържа една мнима радост, която в дни на беди отлита много бързо. Тя не може да убеди дори и светските хора, някои от които също имат проницателен поглед за истинските и вечните неща.

Щом сме деца на Бога, ние можем да Го наречем Татко и да идем при Него в Името на Исус, нашия Господ и  Спасител. В действителност, това е голяма привилегия, която сама по себе си е вече повод за радост. Но ние не само можем да се приближим към Бога и да Му кажем за проблемите и желанията си. Господ ни обещава тук, че ще ни се даде всичко, за което помолим Отец в Името на Исус. Христос ни насърчава: „Искайте и ще получите!”

Всеки, който приеме това обещание с вяра, може непрекъснато да черпи от Божията пълнота. Бог ще снабди всичко, което е според Неговата воля и благоволение. Наистина! Това обещание е толкова ясно и категорично, само гдето ни липсва детската душевност и чистота, за да възприемаме Бог съвсем сериозно и буквално. Затова ни липсват радостта, опитността и любовта на нашия Небесен Отец. Исус благодари на Отец, че по всяко време чува Неговите молитви.

Даваме ли си сметка, че щом идваме при Бог с искрено и чисто сърце и Го молим в Името на Исус, тогава все едно, че Сам Исус ни е изпратил. Той поставя Името и праведността Си върху нас и чрез Него ние ставаме лицеприятни пред Бога, така че молитвите ни ще бъдат чути дотолкова, доколкото вярваме в това.

Библията съдържа голям брой обещания, а освен това Исус ги е подпечатал за нас с драгоценната Си кръв. Ще се научим ли не само да четем тези обещания, но и да стъпим здраво на вярата си, така че да изпълним поканата на Господа: „Искайте и ще получите, за да бъде радостта ви пълна.”

Какво отговарят потребителите за

Пушете ли?

Жени

Мъже

пуша често
9%
 
 
9%
 
 
8%
пуша рядко
14%
 
 
14%
 
 
14%
не понасям тютюнев дим
77%
 
 
76%
 
 
78%

С кого живеете?

Жени

Мъже

сам
50%
 
 
39%
 
 
58%
с роднини
14%
 
 
16%
 
 
13%
със съквартиранти
6%
 
 
8%
 
 
5%
със семейството си
30%
 
 
38%
 
 
25%

Църковна принадлежност?

Жени

Мъже

методистка
2%
 
 
3%
 
 
1%
петдесятна
41%
 
 
39%
 
 
42%
католическа
2%
 
 
4%
 
 
1%
православна
22%
 
 
23%
 
 
21%
апостолска
3%
 
 
2%
 
 
4%
адвентна
6%
 
 
5%
 
 
7%
надденоминационна организация
6%
 
 
6%
 
 
6%
в процес на установяване съм
6%
 
 
5%
 
 
7%
друга
12%
 
 
13%
 
 
11%
Всички отговори  →

Българският християнски сайт за срещи с приятели и запознанства

Семейни или несемейни, създайте Вашия профил и общувайте с другите, нека заедно да се изграждаме и насърчаваме във вярата и в общение един с друг!

Намерете ни в социалните медии

Ние споделяме как да се запознаете с приятели в социалните медии

Copyright 2020    dvamazahristos.org