Християнски сайт
за срещи с приятели и запознанства. Регистрирай се сега !

Влез в двама за Христос

и споделяй с приятели


    17 Юни, 2019 14:17   

Лято с несемейни илиСреща на несемейни,някои знаели дали ще има ли скоро такова събитие?

    17 Юни, 2019 13:59   

Здравейте !!!

    24 Май, 2019 20:33   

тарся си моята половинка

    18 Май, 2019 14:16   

Христос воскресе

    18 Април, 2019 22:36   

https://youtu.be/0Lokdp2dCqQ

    09 Април, 2019 21:03   

Колко жалко за тия, които не познават Христос.

Niks Mihaylov ???? 13 Април, 2019 09:25

Да.

    08 Април, 2019 19:44   

За Христос

    04 Март, 2019 21:56   

Искрена и чиста Любов.

    18 Февруари, 2019 19:11   

Бракът е нещо честно у всички, и брачното легло - чисто; а блудниците и прелюбодейците ще съди Бог. Послание на апостол Павла до Евреи 13 глава 4 стих .

    18 Февруари, 2019 19:10   

Възлюбени, нека любим един другиго, защото любовта е от Бога, и всякой, който люби, е роден от Бога и познава Бога; Първо послание на Иоана Богослова 4 глава 7 стих .

Покажи още
Pachetoo, 37
rayna_8222, 37
Vetil, 29
vivi, 32
Стефан89, 29
blagovestie, 34
Всички потребители  →

Стих за деня

Помагайте на светиите в нуждите им; стремете се към гостолюбие. Благославяйте онези, които ви гонят, благославяйте и не кълнете. Радвайте се с онези, които се радват; плачете с онези, които плачат. Римляни 12:13-15

Храната на вярата

Помагайки на другите да живеят

 

 

А Исус извърши пред учениците още много други знамения, които не са вписани в тая книга. А тия са написани за да повярвате, че Исус е Христос, Божият Син, и, като вярвате, да имате живот /зое/ в Неговото име.

- ЙОАН 20:30,31

 

Исус направи много неща, които не са записани нито в Евангелието на Йоан,  нито на други места в Библията. Но това, което е включено в Писанието,   е   направено   с   определена   цел.  А   именно:   “...за   да повярвате, че Исус е Христос, Божият Син и като вярвате, да имате зое в Неговото име.”

 

Става въпрос за приемането на вечен живот!

 

Като християнин ти трябва да знаеш как да помогнеш на другите да приемат вечен живот. Първата стъпка е да ги поканиш да слушат или да четат Евангелията, за да знаят, че Исус е Христос, Божият Син и че Той е направил вечния живот достъпен за духовно мъртвите хора.

 

Йоан 3:15 и 16 ни показва начина: “...а всеки, който вярва в Него да не погине,  но да има вечен живот (зое). Защото Бог толкова възлюби света,  че даде Своя Единороден Син, за да не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот (зое).”

 

Изповед: Вярвам, че Исус е Христос, Божият Син. Като вярвам аз приемам зое чрез Неговото Име. Аз няма да загина, защото имам зое. Животът и естеството на Бога обитават в мен.

Вечните обещания на Бог

Който пои, сам ще бъде напоен!

Пр. 11:25

„Благотворната душа ще бъде наситена; и който пои, сам ще бъде напоен.”

В тези две обещания, които ни подарява днес Господ, е заложен един чудесен божествен принцип, в който не можем да вникнем достатъчно. Съществуват много Божии деца, които непрестанно се оплакват – оплакват се от другите, които нямат време или пък не показват достатъчно любов към тях, самосъжаляват се, че все нещо не им достига, че са самотни и се чувстват пренебрегнати. Други пък гледат постоянно към себе си и не са доволни от живота си, защото непрестанно намират у себе си недостатъци и несполуки. Къде е изходът от тази мизерна ситуация? Сигурно не в продължаващо самосъжаление и хленч!

Най-напред трябва да осъзнаеш, че не си беден, а напротив – в Исус Христос си безкрайно богат. Следователно, не продължавай да мислиш затова, което не притежаваш и затова, което ти липсва, а за това, какво ти предлага Бог в Исус и какво ти дава Той ежедневно! Тогава направи това, което ти се разкрива в днешния текст! Вместо да очакваш, ти сам започни да даваш на другите от това, което Бог ти е дал. Не се оплаквай от тях, а ги благославяй – тогава ще разбереш как ще се върне върху теб, как ще те намери благословението, което самият ти разпръскваш. Божието слово ни казва днес, че благотворителната душа ще бъде наситена. Който не може да благославя, ще бъде винаги недоволен и гладен, защото дори и да би имал всичко, неговата душа би останала пак празна и поради това – ненаситена.

Но ти не бива да останеш само с благославянето, защото благодеянието на християнина не се състои толкова от думи, колкото в действие и истина. Напои тези, които са жадни! Започни да раздаваш от това, което Бог ти е дал, дори и ако смяташ, че имаш малко. Бог богато ще възнагради делата и дарбите ти и ти самият ще бъдеш наситен.

Благославянето прави доволен, а даването прави богат! Дано всички успеем да разберем този принцип и да действаме според него! Това обещание е валидно и за млади, и за стари. То е Божията рецепта против бедност, недоволство, скука, лошо настроение и безплодие на делата.

Изпробвай я! Започни да благославяш и да даваш от това, което притежаваш и ще се убедиш по чуден начин, че Бог  не е пресилил днешното Си обещание!

Какво отговарят потребителите за

Пиете ли алкохол?

Жени

Мъже

да, но с мярка
9%
 
 
4%
 
 
13%
да, с компания
5%
 
 
7%
 
 
3%
рядко
35%
 
 
36%
 
 
35%
не пия алкохол
51%
 
 
53%
 
 
49%

Имате ли домашен любимец?

Жени

Мъже

котка
15%
 
 
17%
 
 
13%
куче
11%
 
 
14%
 
 
9%
птица
2%
 
 
1%
 
 
2%
друг домашен любимец
4%
 
 
6%
 
 
3%
нямам, но харесвам домашните любимци
57%
 
 
52%
 
 
61%
нямам и не харесвам домашните любимци
10%
 
 
9%
 
 
11%

Разхождате ли се?

Жени

Мъже

не изпускам възможност да се разхождам
58%
 
 
57%
 
 
58%
понякога
41%
 
 
41%
 
 
40%
не обичам да се разхождам
2%
 
 
2%
 
 
1%
Всички отговори  →

Българският християнски сайт за срещи с приятели и запознанства

Семейни или несемейни, създайте Вашия профил и общувайте с другите, нека заедно да се изграждаме и насърчаваме във вярата и в общение един с друг!

Намерете ни в социалните медии

Ние споделяме как да се запознаете с приятели в социалните медии

Copyright 2019    dvamazahristos.org