Християнски сайт
за срещи с приятели и запознанства. Регистрирай се сега !

Влез в двама за Христос

и споделяй с приятели


    14 Януари, 2019 16:31   

Казах Госпди аз съм никой,и Бог ми каза виж дали ниси никой и ми показа величие но НА ЗЕМЯТА ВСИЧКИ СТЕ РАВНИ

    31 Декември, 2018 07:48   

Весело посрещане на Новата 2019 година! Бог е приготвил добър отговор на нашите молитви, копнежи и желания! Идвай 2019, очакваме те с нетърпение ! ;)

    13 Декември, 2018 20:45   

Хубаво е да сме благодарни!

    24 Ноември, 2018 18:39   

Характерното качество на култура която се възприема като "модерна" е тоталната анихилация на останалите 99% човешки опит, който се определя като вече "остарял".

    20 Ноември, 2018 08:03   

:)

chvorcho 04 Декември, 2018 19:31

:)

    20 Ноември, 2018 08:03   

:)

chvorcho 04 Декември, 2018 19:31

:)

    20 Ноември, 2018 08:03   

:)

chvorcho 04 Декември, 2018 19:31

:)

    12 Ноември, 2018 08:16   

Първо търсете Неговото царство и всичко останало ще ви се прибави!

ixt
    30 Октомври, 2018 15:15   

Библията относно бедността и богатството https://youtu.be/QSiaT7fBYf4

    29 Октомври, 2018 17:01   

За всичко което си струва да отделим време и планувам. Освен това се забавлявам с нови контакти.

Покажи още
Стоян Георгиев, 59
chvorcho, 77
elisei75, 43
Таня, 41
Twirlblossom, 17
Vladimir06, 49
Всички потребители  →

Стих за деня

Но ако някому от вас не достига мъдрост, нека иска от Бога, Който дава на всички щедро без да укорява, и ще му се даде. Яков 1:5

Храната на вярата

Всичко

 

 

...Защото всичко е ваше...а вие сте Христови, а Христос Божий.

- І КОРИНТЯНИ 3:21,23

 

Повечето хора не смятали, че коринтяните могат да получат нещо от Бога;  понеже живеели много плътски. Павел ги нарича в началото на тази глава плътски, но въпреки това добавя: “...всичко е ваше.”

 

Когато  се  новороди  в  семейството  на  Бога,  ти  получи  правото  и привилегията да използваш Името на Исус. Всичко, което изкупи Исус, автоматически  стана  твое.  От  теб  обаче  зависи  да  използваш  това, което ти принадлежи.

 

Спомни си историята с блудния син. Ако той е прототип на грешника или  заблудилия се, а бащата е прототип на Бога, тогава по-големият син е прототип на християнина, който през цялото време е бил верен. Връщайки се от полето, той чул музика и танци. Слугата му съобщил: “Брат ти се върна у дома и баща ти закла угоеното теле.” По-големият брат се разгневил и не искал да вземе участие в празненството. Тогава излязал бащата и го поканил вътре.

- Не, няма да вляза - казал той. - Аз ти служих вярно през всичките тези години. Не заминах никъде, за да харча парите ти. Въпреки това на мен никога не даде да се повеселя с приятелите си.

- Сине, - казал бащата - всичко, което притежавам, е твое. (Лука 15:31).

 

Има ли Бог това, от което имаш нужда? Ако Той го има, тогава то ти принадлежи. Ти обаче трябва да го вземеш.

 

 

Изповед: Всички неща са мои. Аз съм Христов, а Христос е Божий. Името на Исус ми принадлежи. Аз мога да Го използвам. Аз ще Го използвам. Всичко, което има Отец, е мое!

Вечните обещания на Бог

Никой няма да ги грабне от ръката Ми!

Йоан 10:28-29

„Аз им давам вечен живот; и те никога няма да загинат,

и никой няма да ги грабне от ръката Ми.

Отец Ми, Който Ми ги даде, е по-голям от всички;

и никой не може да ги грабне от ръката на Отца!”

 

 

Застанали сме пред едно чудесно обещание, отправено към всички страхливи сърца между Божиите деца. В това слово се крие голяма утеха и едно величествено обещание!

Колко много Божии деца постоянно се питат и съмняват: Дали със сигурност ще достигне целта? Дали ще устоя в битката, която ми е отредена? Ще бъда ли с останалите верни, когато Господ дойде?

Сигурно е правилно отново и отново да си задаваме тези въпроси, за да сме наясно с положението си, защото това обещание не е валидно за онези, които постоянно съгрешават и се оправдават, разчитайки „на Божията милост”, които живеят като невярващи грешници и мислят, че никой не може да ги „грабне от Божията ръка”. Такива хора заблуждават сами себе си. Бог ни е дал свободна воля, чрез която можем да решим „за” или „против” Бога. Но ако ходим по пътищата на света и на греха, а вътрешно сме се отделили от Бога, тогава нашето християнство се състои само от думи и външни изяви, а ние самите сме напуснали Божията ръка или пък никога не сме били в десницата Му.

Тези, които наистина са поверили живота си на Бога и са обърнали сърцата си към Него, за тях това слово може да бъде не само утеха, но и ясна увереност, че Бог Сам ще ги доведе до целта.

Бог Отец, Който ни е поверил на Христос като награда за жертвата Му, е по-велик от всичко друго. Той е по-могъщ от всичката сила на света, която ни мами и иска да ни отклони от Бога. По-силен е от всичката власт на греха, който ще се опитва да ни надхитри, дори и когато вече сме деца на Бога. По-велик е и от всичката сила на мрака и на Дявола, който по безбожен или по религиозен начин се опитва да ни отдели от Бога, за да ни откъсне от общението с Него. Но нито трудностите, нито борбите, дори и смъртта могат да ни грабнат от ръката на Бога, Който ни е изкупил чрез Сина Си. Бог е над всичко! Той е по-мощен от всичко! Ако останем при Него и разчитаме на Него, тогава Той ще ни съхрани и ще ни доведе до целта. Та нали Той е Начинателят и Усъвършителят на нашата вяра!

Християнството не се изразява в нашите усилия да станем по-добри. Християнството е Божие дело, което Той е извършил за нас и което Той извършва в нас! По чудесен начин Бог ще изведе до Своя ден всички, които вярват в Него и Го следват. Той ще довърши делото, което е започнал в тях.

Какво отговарят потребителите за

Пиете ли алкохол?

Жени

Мъже

да, но с мярка
11%
 
 
4%
 
 
15%
да, с компания
6%
 
 
9%
 
 
3%
рядко
33%
 
 
34%
 
 
32%
не пия алкохол
50%
 
 
53%
 
 
49%

Има те ли растения в саксии?

Жени

Мъже

Много
16%
 
 
19%
 
 
15%
Няколко
46%
 
 
49%
 
 
44%
Нямам
37%
 
 
32%
 
 
40%

Семейно положение?

Жени

Мъже

несемеен
59%
 
 
43%
 
 
69%
семеен
6%
 
 
4%
 
 
8%
разведен
26%
 
 
45%
 
 
16%
вдовец
8%
 
 
8%
 
 
8%
Всички отговори  →

Българският християнски сайт за срещи с приятели и запознанства

Семейни или несемейни, създайте Вашия профил и общувайте с другите, нека заедно да се изграждаме и насърчаваме във вярата и в общение един с друг!

Намерете ни в социалните медии

Ние споделяме как да се запознаете с приятели в социалните медии

Copyright 2019    dvamazahristos.org