Християнски сайт
за срещи с приятели и запознанства. Регистрирай се сега !

Влез в двама за Христос

и споделяй с приятели


    04 Март, 2019 21:56   

Искрена и чиста Любов.

    18 Февруари, 2019 19:11   

Бракът е нещо честно у всички, и брачното легло - чисто; а блудниците и прелюбодейците ще съди Бог. Послание на апостол Павла до Евреи 13 глава 4 стих .

    18 Февруари, 2019 19:10   

Възлюбени, нека любим един другиго, защото любовта е от Бога, и всякой, който люби, е роден от Бога и познава Бога; Първо послание на Иоана Богослова 4 глава 7 стих .

    18 Февруари, 2019 19:07   

И ние познахме любовта, която Бог има към нас, и повярвахме в това. Бог е любов, и който пребъдва в любовта, пребъдва в Бога, и Бог - в него. Първо послание на Иоана Богослова 4 глава 16 стих .

    10 Февруари, 2019 09:01   

Благословен ден! Амин! Алилуя! :)

DesMarito 10 Февруари, 2019 19:45

Бог да е с всички нас.

    09 Февруари, 2019 15:09   

Бъдете Благословени всички! :)

Slujitel 15 Февруари, 2019 19:14

Мир и благодат вам Естир .

    09 Февруари, 2019 15:09   

Бъдете Благословени всички! :)

Slujitel 15 Февруари, 2019 19:14

Мир и благодат вам Естир .

    09 Февруари, 2019 11:59   

Щом Бог е с нас, кой може да е против нас?! :)

Slujitel 15 Февруари, 2019 19:15

Никой !

    09 Февруари, 2019 11:59   

Щом Бог е с нас, кой може да е против нас?! :)

Slujitel 15 Февруари, 2019 19:15

Никой !

    14 Януари, 2019 16:31   

Казах Госпди аз съм никой,и Бог ми каза виж дали ниси никой и ми показа величие но НА ЗЕМЯТА ВСИЧКИ СТЕ РАВНИ

Покажи още
vivi, 32
Reformator, 46
Slujitel, 0
silver1977, 49
neli_gqurova, 59
chvorcho, 77
Всички потребители  →

Стих за деня

Ние не се обезсърчаваме; но ако и да тлее външният наш човек, пак вътрешният всеки ден се подновява. 2 Коринтяни 4:16

Храната на вярата

Авторитет

 

 

Ето, давам ви власт (авторитет) да настъпвате на змии, и на скорпии, и власт над цялата сила на врага; и нищо няма да ви повреди.

ЛУКА 10:19

 

Гръцката дума exousia означава авторитет. Много често в превода Кинг Джеймс на Новия Завет тази дума е дадена като “власт”. Точният превод на  тази дума обаче е “авторитет”. И така стихът може да се преведе буквално така: „Ето, давам ви авторитет да настъпвате змии и скорпиони и над цялата сила на врага...”

 

Каква е разликата тогава между авторитет и власт?

 

Какво  може  да  направи  един  униформен  полицай,  за  да  регулира натовареното движение на шосето? Той може да постигне много. Дали защото има силата да спре тези огромни машини? Не! Той не би могъл да спре с  тялото си и най-малкия автомобил. Той няма физическата сила да го  направи, но има нещо по-ефикасно. Той е получил този авторитет от  правителството,  на  което  служи.  Дори  чужденците, които посещават страната, трябва да се подчиняват на този авторитет.

 

Авторитетът представлява предадена власт.

Изповед:   Даден   ми   е   авторитет   да   стъпвам   върху   змии   и скорпиони и върху цялата сила на врага. Никога нищо няма да ми навреди.

Вечните обещания на Бог

Каквото е приготвил Бог за тия, които Го любят!

1. Кор. 2:9

„Каквото око не е видяло, и ухо не е чуло, и на човешко сърце не е дохождало, всичко това е приготвил Бог за тия, които Го любят!”

 

Много хора смятат, че когато се решат да следват Бог и ако станат християни, ще трябва да се откажат от всичко земно. Освен това те мислят, че животът им тогава ще бъде безрадостен и без смисъл. Но в действителност става обратното! Това, което Бог иска от нас е да оставим греха и света с неговите лъжливи и временни наслади – все неща, които не могат да задоволят най-съкровените стремежи на човека за щастие. Те всъщност представляват основната причина за човешкото нещастие.

При Бог човек не може да загуби. Там само се печели. Това, което Бог взема и отнема от нас – то и без това не струва нищо. Би трябвало да се радваме, че сме се освободили от него. Бог дарява щедро това, което не можем да намерим по пътищата на света и което ни прави истински щастливи. При Исус печелим винаги и всичко! Освен това печалбата ни е и в този, и в бъдещия живот.

И днес Бог е приготвил за нас едно голямо обещание. Това, за което Бог ни говори тук, е толкова величествено и прекрасно, че ние не бихме могли да си го представим с нашите пет сетива. Тук ще трябва Святият Божи Дух да отвори вътрешните ни очи и да ни въведе в Славата, която Бог е приготвил за всички, които Го обичат.

Ако светските хора говорят подигравателно за християнството и ако смятат, че ние  само се заблуждаваме, то те едновременно и признават, че въобще не знаят какво представлява християнството и какво се съдържа в него. Те не знаят колко е хубаво при Спасителя! Те не знаят какво е приготвил Бог за Своите обични чада! Освен това те нямат никаква представа за Небесните реалности и за онази Слава, която Бог иска да ни даде още тук на земята, а и след това там, Отвъд! Това, което Бог има за нас е толкова величествено, че думите не могат да го опишат, а естественият човек не може да го схване. То трябва да се изживее, а Божият Дух да ни помогне да го приемем. То трябва да се изживее, а Божият Дух – да ни го разкрие. Само тогава ще можем да схванем отчасти това, което ни очаква при Отец!

Но дори и тогава, когато се пренесем в онази вечна Слава на Отец, пак ще трябва да признаем с почуда, че не сме си представяли дори и половината от това, което ще съзрем Там. Погледни още сега какво ти е дарил Господ тук на земята: божествения Си живот, Своята божествена природа, Своя мир, Своята радост, Своята праведност и още толкова много неща ... Но Той иска да те обдари и още по-богато – иска да ти даде и онова, което Сам Той притежава, защото е придобил за теб и вечния живот, и вечното общение с Бога, и вечната Слава, и вечното блаженство ...

Необхватно е това, което е приготвил Бог за тези, които Го обичат!!! Благодари Му за това и продължи с радостно сърце нататък пътя си през тази земна долина!

Какво отговарят потребителите за

Пушете ли?

Жени

Мъже

пуша често
5%
 
 
7%
 
 
4%
пуша рядко
14%
 
 
14%
 
 
13%
не понасям тютюнев дим
80%
 
 
79%
 
 
81%

Фигура

Жени

Мъже

средна
53%
 
 
50%
 
 
56%
спортна
26%
 
 
23%
 
 
26%
слаба
8%
 
 
8%
 
 
8%
приятно закръглена
13%
 
 
18%
 
 
9%

Използвате ли автомобил?

Жени

Мъже

само се возя
56%
 
 
72%
 
 
47%
често шофирам
44%
 
 
28%
 
 
52%
Всички отговори  →

Българският християнски сайт за срещи с приятели и запознанства

Семейни или несемейни, създайте Вашия профил и общувайте с другите, нека заедно да се изграждаме и насърчаваме във вярата и в общение един с друг!

Намерете ни в социалните медии

Ние споделяме как да се запознаете с приятели в социалните медии

Copyright 2019    dvamazahristos.org