Християнски сайт
за срещи с приятели и запознанства. Регистрирай се сега !

Влез в двама за Христос

и споделяй с приятели


    17 Юни, 2019 14:17   

Лято с несемейни илиСреща на несемейни,някои знаели дали ще има ли скоро такова събитие?

    24 Май, 2019 20:33   

тарся си моята половинка

    18 Май, 2019 14:16   

Христос воскресе

    18 Април, 2019 22:36   

https://youtu.be/0Lokdp2dCqQ

    09 Април, 2019 21:03   

Колко жалко за тия, които не познават Христос.

Niks Mihaylov ???? 13 Април, 2019 09:25

Да.

    08 Април, 2019 19:44   

За Христос

    04 Март, 2019 21:56   

Искрена и чиста Любов.

    18 Февруари, 2019 19:11   

Бракът е нещо честно у всички, и брачното легло - чисто; а блудниците и прелюбодейците ще съди Бог. Послание на апостол Павла до Евреи 13 глава 4 стих .

    18 Февруари, 2019 19:10   

Възлюбени, нека любим един другиго, защото любовта е от Бога, и всякой, който люби, е роден от Бога и познава Бога; Първо послание на Иоана Богослова 4 глава 7 стих .

    18 Февруари, 2019 19:07   

И ние познахме любовта, която Бог има към нас, и повярвахме в това. Бог е любов, и който пребъдва в любовта, пребъдва в Бога, и Бог - в него. Първо послание на Иоана Богослова 4 глава 16 стих .

Покажи още
Trainer, 18
elisei75, 44
vivi, 32
Pachetoo, 37
chvorcho, 77
Vetil, 29
Всички потребители  →

Стих за деня

Всичко е позволено, но не всичко е полезно; всичко е позволено, но не всичко е назидателно. Никой да не търси своята лична полза, но всеки - ползата на другия.1 Коринтяни 10:23-24

Храната на вярата

Знание и разум

 

 

А на тия четири юноша Бог даде знание и разум във всяко учение и мъдрост;   и   Даниил   можеше   да   проумява   всички   видения   и сънувания.

- ДАНАИЛ 1:17

 

„. . . Бог даде знание и разум . . .”

 

Бог даде на Данаил и на останалите три еврейски момчета знание и разум.

 

Вечният живот е естеството на Бога. Ти имаш в себе си естеството на Бога.  Осъзнай  това!  Вярвай  в  това!  Изповядвай  това!  Тогава  тази природа ще започне да взема превес в теб!

 

Научи се да ходиш в светлината на живота. Научи се да прилагаш този живот на практика там, където се намираш. Ходенето в светлината на този живот ще доведе до развитие както на цялата ти личност, така и на интелекта ти.

 

Изповед: Аз съм ново създание. Аз съм новороден. Аз имам живота и характера на Бога в духа си. Този живот е светлина за хората. Аз възнамерявам да ходя в светлината на живота. Божият живот е в мен.  Божието знание е в мен. Божият разум е в мен. Божиите способности   са   в   мен.   Божията   мъдрост   е   в   мен.   Той   ме наставлява. Той ме води. Аз съм дете на Бога. Божият Дух в мен ме ръководи.   Аз   ще   следвам   водителството   Му   и   ще   ходя   в светлината на живота.

Вечните обещания на Бог

Възкресени чрез вяра

Кол. 2:12

„Погребани с Него в кръщението, в което бидохте и възкресени с Него чрез вяра в действието на Бога, Който Го възкреси от мъртвите.”

 

 

Днес апостол Павел ни разкрива, че чрез вярата в действената Божия сила, която Го възкреси от мъртвите, ние сме съвъзкресени с Исус. Следователно, всеки новороден човек чрез вярата в Неговото възкресение сам е преживял едно възкресение. И то едно възкресение, по-голямо и по-величаво от възкресението на Лазар. Той беше оживял в тялото си, но след това отново трябваше да умре. А нас Бог чрез Духа Си съживи по дух и ни подари вечен живот.

Следователно, ти не си само възкресен от Исус, но си съвъзкресен и с Него. Понеже Той живее и ти можеш да живееш чрез вяра в Неговото възкресение. И все пак, ние трябва да разберем, че след като Той е бил възкресен, по-напред е умрял и е бил погребан. Това означава, че само който е умрял с Исус, т.е. който е предал стария човек у себе си на смъртта, само той е съвъзкресен с Исус и само той може да влезе в новия живот.

Затова, щом си умрял и си бил съвъзкресен с Него, би трябвало и да бъдеш съ-погребан с Него – погребан във водното кръщение. Но колко много са тези, които се провалят точно в тази стъпка. Те или смятат за валидно своето /небиблейско/ кръщение като деца и не забелязват, че един човешки акт с непълнолетно дете не може да замени, да замести акта на вяра на един съ-умрял с Христос човек. Такива хора омаловажават Божията заповед  и смятат, че те се нуждаят от кръщение.

Остава въпросът, защо Исус заповядва това /водно/ кръщение? В действителност хората не искат да вървят този път с Исус. Той не само е умрял и възкръснал, но е бил и погребан. Така че и ти трябва не само да умреш и да възкръснеш с Него, но трябва с вяра да извървиш и пътя в гроба с Него. Тогава можеш да бъдеш сигурен, че и за теб е валидно прекрасното обещание на Неговия живот, защото Бог не е противоречил на Словото Си и до днес, а то казва, че който вярва и се кръсти, ще бъде спасен.

Извърви целия път с Исус, тогава ще приемеш и Неговото цялостно спасение!

Какво отговарят потребителите за

Очи

Жени

Мъже

кафяви
54%
 
 
48%
 
 
59%
сиви
1%
 
 
1%
 
 
1%
зелени
9%
 
 
12%
 
 
7%
сини
17%
 
 
21%
 
 
15%
черни
4%
 
 
4%
 
 
3%
пъстри
14%
 
 
13%
 
 
15%

От къде се информирате за случващото се в света и у нас?

Жени

Мъже

официалните медии - телевизия, радио, вестници
33%
 
 
36%
 
 
29%
социалните мрежи и блогове
27%
 
 
23%
 
 
29%
от всички възможни места
30%
 
 
30%
 
 
31%
не се интерисувам
10%
 
 
11%
 
 
9%

Бихте ли се преместил/а в друго населено място, за да създадете семейство?

Жени

Мъже

не, свикнал/а съм си тук
23%
 
 
16%
 
 
28%
не, Бог ми е казал да живея тук
4%
 
 
4%
 
 
4%
предпочитам тук, но съм готов/a на компромис
53%
 
 
55%
 
 
52%
предпочитам да се преместя, но бих останал/а и тук
12%
 
 
13%
 
 
10%
тук не ми харесва, при възможност ще се преместя
3%
 
 
4%
 
 
2%
категорично съм решил/а да се преместя
5%
 
 
7%
 
 
3%
Всички отговори  →

Българският християнски сайт за срещи с приятели и запознанства

Семейни или несемейни, създайте Вашия профил и общувайте с другите, нека заедно да се изграждаме и насърчаваме във вярата и в общение един с друг!

Намерете ни в социалните медии

Ние споделяме как да се запознаете с приятели в социалните медии

Copyright 2019    dvamazahristos.org