Християнски сайт
за срещи с приятели и запознанства. Регистрирай се сега !

Влез в двама за Христос

и споделяй с приятели


    17 Юни, 2019 14:17   

Лято с несемейни илиСреща на несемейни,някои знаели дали ще има ли скоро такова събитие?

    17 Юни, 2019 13:59   

Здравейте !!!

    24 Май, 2019 20:33   

тарся си моята половинка

    18 Май, 2019 14:16   

Христос воскресе

    18 Април, 2019 22:36   

https://youtu.be/0Lokdp2dCqQ

    09 Април, 2019 21:03   

Колко жалко за тия, които не познават Христос.

Niks Mihaylov ???? 13 Април, 2019 09:25

Да.

    08 Април, 2019 19:44   

За Христос

    04 Март, 2019 21:56   

Искрена и чиста Любов.

    18 Февруари, 2019 19:11   

Бракът е нещо честно у всички, и брачното легло - чисто; а блудниците и прелюбодейците ще съди Бог. Послание на апостол Павла до Евреи 13 глава 4 стих .

    18 Февруари, 2019 19:10   

Възлюбени, нека любим един другиго, защото любовта е от Бога, и всякой, който люби, е роден от Бога и познава Бога; Първо послание на Иоана Богослова 4 глава 7 стих .

Покажи още
Vetil, 29
Pachetoo, 37
vivi, 32
Стефан89, 29
rayna_8222, 37
blagovestie, 34
Всички потребители  →

Стих за деня

И така, моля ви, братя, поради Божиите милости да представите телата си в жертва жива, свята, благоугодна на Бога, като ваше духовно служение. И недейте се съобразява с този век, но се преобразявайте чрез обновяването на ума си, за да познаете от опит какво е Божията воля - това, което е добро, благоугодно на Него и съвършено. Римляни 12:1-2

Храната на вярата

Зое

 

 

Защото, както Отец има живот в Себе Си, също така е дал и на Сина да има живот в Себе Си.

ЙОАН 5:26

 

Гръцката дума преведена в нашия текст като “живот” е зое.

 

Когато срещаш думата “живот” в Новия Завет, оставаш може би с впечатлението, че става въпрос за едно и също нещо. Това обаче не е така.  Други три гръцки думи в Новия Зават са преведени също като “живот”. В резюме тези думи и техните значения са:

 

Психе - естественият или човешкият живот

Биос - начинът на живот

Анастрофе - поведението

Зое - вечният или божественият живот

 

Дзое е същността на Бога. Това е животът, който самият Бог има. Отец го  притежава, а също и Първородният Син. Той е наречен в Божието Слово вечен, безкраен живот, а понякога просто живот.

 

Независимо какъв “начин на живот” или “поведение” имаш, това няма да ти помогне, ако нямаш зое! А това е, което Исус дойде да ти донесе!

 

 

Изповед: Така както Отец има зое в Себе Си, също така е дал и на Сина  да  има  зое  в Себе  Си.  Исус  каза:  “Аз  дойдох,  за да  имате живот и да го имате изобилно.” Аз имам зое изобилно в себе си!

Вечните обещания на Бог

Който търси Господа, разбира всичко!

Пр. 28:5

„Злите човеци не разбират правосъдие, но тия, които

търсят Господа, разбират всичко.”

 

В този стих се разкрива пътят към истинското разбиране. Ако вървим по него, ние ще се превърнем в истински разбиращи хора. Нещо подобно ни разкрива апостол Павел в 1. Кор. 2:14,15, където се казва: „Но естественият човек не разбира това, което е от Божия Дух, защото за него е глупост; и не може да го разбере, понеже, то се изпитва духовно. Но духовният човек изпитва всичко, а него никой не изпитва.”

Има много хора, които четат Божието слово и дори го изследват, но никак не го разбират. Откъде идва това? Е, добре. Или защото не са новородени и поради това духът им още е затъмнен, или затова, че въпреки вярата си в Исус те не вървят по Божиите пътища и са занемарили общението си с Него. От самите нас и с нашите човешки размишления ние не можем да вникнем в Божествените тайни. За естествения човек те са глупост, защото нещата, свързани с Бог и Неговата божествена воля, трябва да бъдат изпитвани духовно. Точно затова се нуждаем от Бог и от Неговия Свят Дух. Те, обаче, стават достояние само на новородения човек, който освен това ходи по Божиите пътища и поддържа една жива и постоянна връзка с Бога. Само този, който търси Бога, който върши волята Му и който все повече и повече се приближава до Него, може да бъде освещаван от божествената Му светлина, Светлината на откровението и на Святия Дух, Който да го води с истината.

Затова между Божиите чада има и толкова различни мнения по отношение на Бог и Неговото слово, защото Библията бива тълкувана с човешки разум, като се прави опит Писанията да се нагласят, да се пригодят към нашия личен житейски опит и към нашите действия, вместо да се обърнем към Бога и да Го помолим за просветление, вместо да се опитаме да се доближим до Бога, да сравним нашите собствени опитности с Божието слово, като съгласуваме действията си с него.

Следователно, пътят към истинското разбиране не е в нашите възможности и не идва от нашата човешка мъдрост. Този път е от Бога и се крие в нашето старание да се приближаваме до Него. Който търси Бог от сърце, който живее и ходи с Него, който върши волята Му и съблюдава Словото Му като червена нишка в живота си, ще може да приеме днешното слово като едно чудесно Божие обещание, което му гарантира разбиране и вникване във всички неща.

Какво отговарят потребителите за

Ръст

Жени

Мъже

под 160 см
13%
 
 
27%
 
 
3%
160 см - 179 см
69%
 
 
71%
 
 
67%
180 см - 189 см
16%
 
 
2%
 
 
25%
190 см - 199 см
2%
 
 
0%
 
 
3%
над 200 см
0%
 
 
0%
 
 
0%

Гледате ли телевизия?

Жени

Мъже

гледам постоянно
8%
 
 
6%
 
 
9%
понякога интересните филми и пеедавания
67%
 
 
61%
 
 
70%
гледам предимно сериали
4%
 
 
6%
 
 
2%
не гледа
22%
 
 
27%
 
 
18%

Гласувате ли на избори?

Жени

Мъже

да, всеки път
38%
 
 
40%
 
 
36%
понякога, когато имам възможност
38%
 
 
41%
 
 
36%
невиждам смисъл от гласуването
24%
 
 
19%
 
 
26%
Всички отговори  →

Българският християнски сайт за срещи с приятели и запознанства

Семейни или несемейни, създайте Вашия профил и общувайте с другите, нека заедно да се изграждаме и насърчаваме във вярата и в общение един с друг!

Намерете ни в социалните медии

Ние споделяме как да се запознаете с приятели в социалните медии

Copyright 2019    dvamazahristos.org