Християнски сайт
за срещи с приятели и запознанства. Регистрирай се сега !

Влез в двама за Христос

и споделяй с приятели


    23 Март, 2021 17:07   

Az sym na 45 godini

    20 Март, 2021 11:07   

Който търси намира

    27 Февруари, 2021 22:26   

Никой

    08 Февруари, 2021 12:46   

Вярвам в Бог и зная, че той е нашия небесен баща, който ни обича и се грижи за нас във всеки момент от живота ни.Боже, поднасяме ти вечна слава!Амин!

    18 Януари, 2021 19:33   

Пътя да извървя и вярата да опзя.

    18 Януари, 2021 10:30   

Аз съм на 31 години

    07 Януари, 2021 00:42   

35г съм!

    03 Януари, 2021 20:50   

Животът си

    27 Декември, 2020 20:11   

В бурята с теб съм и в твоите болки, плача със теб, в празния ден. Когато се удряш в стените без изход, спомни си за мен, че теб обичам. Искам да съм с теб, когато слънцето блести! Искам да съм с теб, дори във време на сълзи! Искам да съм с теб, когато потъваш в мечти! С теб да съм, винаги, със теб! Заедно можем да преминем през всичко - през буря, тъга, объркване и мрак. Тайно ти казвам: „Обичам те силно”! И вместо сълза, изгрява усмивка. Дори да не виждаш, винаги с теб съм. Чувам всеки удар на твоето сърце. Без да усещаш, за ръка те държа.

eliza 02 Януари, 2021 21:37

neveroqtno bravo

    26 Декември, 2020 14:11   

Сродна душа,искаща да служи в храма на Бога

Покажи още
Dimi541, 51
лия, 51
йоан, 46
Valentin77, 51
veselin71, 49
lilian4love, 30
Всички потребители  →

Стих за деня

Жени, |подчинявайте се| на своите мъже, като |длъжност| към Господа; защото мъжът е глава на жената, както и Христос е глава на църквата (като само Той |е| спасител на тялото). Но както църквата се подчинява на Христа, така и жените |нека се подчиняват| във всичко на своите мъже. Ефесяни 5:22-24

Храната на вярата

Разсъблечен

 

 

И като ограби началствата и властите, изведе ги на показ явно, възтържествувайки над тях чрез Него. - КОЛОСЯНИ 2:15

 

Той отърси от себе си поразените враждебни принцове и владетели и ги изложи дръзко на показ като свое завоевание.

- КОЛОСЯНИ 2:15 (Уеймаут)

 

Тук Библията ни учи, че Исус срази напълно Сатана и триумфира над него. Друг превод гласи: “Той го разсъблече.” Какво съблече от него? Авторитета на Сатана над хората.

 

Когато Исус срази Сатана и съблече авторитета, който той имаше, Исус действаше вместо теб, на твоето място. Той извърши това за теб, все едно, че ти в Христос си го извършил.

 

Това, което Христос извърши, е в твоя полза. Той го направи като твой заместник. Зае твоето място и Бог го приписа на твоя сметка, (все едно, че ти си го сторил!)

 

Не, не че се хвалим по отношение на плътта ни. (Няма за какво толкова да се гордееш с плътта си.) Ние говорим за това, кой си ти в Христос.

 

Можеш да кажеш: “В Христос аз победих Сатана. Аз отнех авторитета му. И  когато Исус възкръсна от мъртвите, аз възкръснах заедно с Него!”

 

Изповед:  Христос  Исус  изпълни  изискванията  на  правосъдието, насочени срущу мен и плати наказанието за греха вместо мен. Той отне  от  силите  на  тъмнината  властта  им  над  мен.  Затова Сатана няма повече власт над мен!

Вечните обещания на Бог

Аз съм Господ, Който те изцелявам!

Изход. 15:26

„Ако прилежно слушаш гласа на Господа своя Бог и вършиш онова, което Му е угодно, и слушаш заповедите Му, и пазиш всичките Му повеления, то не ще ти нанеса ни една от болестите, които нанесох върху египтяните; защото Аз съм Господ, който те изцелявам”

 

Наистина Библията е една чудесна книга на обещанията. А в днешния текст намираме дори два Божествени обета.

От една страна Бог обещава на народа Израил, че няма да допусне до тях нито една от болестите, които е нанесъл върху Египет, а от друга той им обещава: „Аз съм Господ, Който те изцелявам!” Щом тези две обещания са валидни за Израил, с голяма сигурност можем да кажем, че са в сила и за нас, защото Исус умря на Кръста и там Той понесе не само греховете ни, но и нашите болести. Най-общо казано, болестта е последствие от греха, защото ако Адам и Ева не бяха съгрешили, тогава и проклятието на болестта нямаше да тежи над тях и над потомството им. Това, естествено, не значи, че болестта на един човек непременно е резултат от неговия грях. Там, където Исус се е разправил вече с греха, Той ще иска да разчисти и последиците от него. Който е намерил в Исус мир и нов живот, вече не е под проклятието на греха, а под Божия благослов.

Ако Бог наказва и дисциплинира безбожните хора с нелеки съдби, тогава Той няма никаква причина да върши това и със Своите деца, приемайки, че те изпълняват божествените Му условия и ако с чисти сърца ходят по Неговите пътища. Следователно, ти не трябва да се страхуваш вече от Божията присъда, а трябва да разчиташ на Божието покровителство!

Във всеки случай, въз основа на това обещание ние не бива да твърдим, че едно дете на Бога никога не може да се разболява. Това ще бъде пресилено. Бог може, ако това ще послужи на мъдрите Му цели, да допусне болест и в живота на един вярващ. Тогава ще трябва да научим уроците, които Бог иска да ни предаде през такива периоди на здравословни проблеми, но в същото време трябва да вярваме и на второто обещание, а именно, че Господ е и нашият Лекар.

Дано Божият народ отново и с вяра да се хване за тези две обещания! Но нека и от сърце да изпълнява условията, обвързани с тях!

Какво отговарят потребителите за

Фигура

Жени

Мъже

средна
53%
 
 
52%
 
 
53%
спортна
27%
 
 
20%
 
 
32%
слаба
9%
 
 
10%
 
 
9%
приятно закръглена
11%
 
 
18%
 
 
6%

Как прекарвате свободното си време?

Жени

Мъже

разходка сред природата
51%
 
 
53%
 
 
49%
гледам телевизия
6%
 
 
6%
 
 
6%
гледам филми
10%
 
 
12%
 
 
8%
на кафе с приятели
15%
 
 
16%
 
 
14%
на пазар
5%
 
 
7%
 
 
4%
спортувам
12%
 
 
5%
 
 
17%

Спортувате ли?

Жени

Мъже

да
35%
 
 
26%
 
 
42%
понякога
44%
 
 
48%
 
 
40%
не
21%
 
 
26%
 
 
17%
Всички отговори  →

Българският християнски сайт за срещи с приятели и запознанства

Семейни или несемейни, създайте Вашия профил и общувайте с другите, нека заедно да се изграждаме и насърчаваме във вярата и в общение един с друг!

Намерете ни в социалните медии

Ние споделяме как да се запознаете с приятели в социалните медии

Copyright 2021    dvamazahristos.org