Християнски сайт
за срещи с приятели и запознанства. Регистрирай се сега !

Влез в двама за Христос

и споделяй с приятели


    10 Януари, 2022 22:06   

❤❤❤

    30 Декември, 2021 05:22   

Много неща ????

    23 Декември, 2021 19:22   

здравейте следват светли празници

    08 Декември, 2021 18:01   

Живота и Бог

    25 Октомври, 2021 07:38   

Здравейте!

    25 Октомври, 2021 07:38   

Здравейте!

    25 Октомври, 2021 07:38   

Здравейте!

    17 Октомври, 2021 07:56   

Мисля за щастието, което се крие в малките жестове, няколкото споделени думи, случайно срещнат поглед, приятна изненада... :)

    23 Септември, 2021 17:52   

Как се изграждат взаимоотношения ?

    14 Август, 2021 11:15   

искам да споделя 4е в саита има големи мръсници как може дасе представят за набожни голям грях е това ,. лицето което говори глъпости се казва януш благоев от бяла слатина ,. избяга с моята съпеъга тяя е проститутка и сега са в испания женами се казва Анелия имам граждански брак с нея януш всеки ден ми пише какув секс правели двамата и говори куп глъпости това набожен 4овек лие ,. кажете ми вие

GorchivShokolad 09 Декември, 2021 22:31

Эдравей

Покажи още
simov_41, 44
Станимир, 32
рос, 48
EAngelova, 63
BoikoD, 18
Dimi541, 52
Всички потребители  →

Стих за деня

Защото един ден в Твоите дворове е по-желателен от хиляди други дни; Предпочел бих да стоя на прага в дома на моя Бог, Отколкото да живея в шатрите на нечестието. Псалми 84:10

Храната на вярата

Изискване

 

 

Истина,  истина  ви  казвам,  който  вярва  в  Мене,  делата,  които върша  Аз, и той ще ги върши; защото Аз отивам при Отца. И каквото и да  поискате в Мое име, ще го сторя, за да се прослави Отец в Сина. Ако поискате нещо в Мое име, това ще сторя.

- ЙОАН 14:12-14

 

Стиховете  в  днешния  текст  нямат  нищо  общо  с  молитвата.  Във вчерашния текст Исус казва да използваме Името Му в молитва към Отец. Тук обаче виждаме друга употреба на Исусовото Име. Гръцката дума преведена като “искате” може да означава също “изисквам”.

 

Такъв пример виждаме при портата наречена Красни врати. Петър каза на паралилизирания, намиращ се на входа: “...в името на Исуса Христа Назарянина, стани и ходи” (Деяния 3:6).

 

Исус каза: “каквото и да поискате в Мое име, ще го сторя.” Позволи това  да  проникне  в  теб.  Когато  използваме  Името  на  Исус,  сякаш Самият Исус е тук. Цялата сила и авторитет, които Исус притежава, са в Неговото Име!

 

Ти не изискваш нищо от Отец - не Бог беше вързал този парализиран човек,   а  дяволът.  И  ти  изискваш  дяволът  да  отстъпи  място  на Исусовото Име!

 

 

Изповед: Името на Исус ми принадлежи. Каквото и да поискам в Името на Исус според Божието Слово, Исус ще го стори!

Вечните обещания на Бог

Тяхно е Небесното царство!

Мат. 5:3

„Блажени нищите по дух, защото е тяхно небесното царство!”

 

Този стих се обръща към нищите по дух. Господ Исус ги нарича блажени и им дарява най-великото обещание, което може да съществува въобще. Той им обещава Небесното царство! – Но кои са тези нищи по дух, за които става дума тук? Преработеният Елберфелски превод на Библията ни дава в Исая 57:15 паралелен израз на „Нищ по дух”. Там се казва: „Защото така казва Всевишният и Превъзнесеният, Който обитава Вечността, Чийто име е Светий; Аз обитавам на високо и свято място, още с онзи, който е със съкрушен и смирен дух, за да съживявам духа на смирените, и да съживявам сърцето на съкрушилите се.”

Ако Господ в „нищи по дух” е имал предвид тези хора, тогава ние можем да кажем, че Небесното царство е обещано на тези, които са със съкрушен и смирен дух. И в действителност – Бог не може да обитава нито при гордите, самонадеяните и самоправедните, нито пък може да им подари Небесното царство. Защото, който иска да влезе в Небесното царство, трябва да осъзнае, че старото му сърце и живот не струват нищо и че с това свое старо естество никой не може да устои пред Бог.

Следователно, осъзнаването на нашата нищожност, безсилие и поквара е първата крачка към Небесното царство. Когато след тази първа стъпка последва и втора, а именно, крачката на вяра в Исус Христос, Единствения Спасител, тогава Небето слиза, сякаш влиза в сърцето на този човек. Сам Бог иска да обитава в него и да го вземе във вечния живот, да го приеме в Небето. Но това слово трябва да изповядат не само тези, които в греха и бедата си идват със съкрушено сърце при Бога, но и Божиите деца, които осъзнават своята недостатъчност и пъшкат под слабостта и провалите си. Човек, който се смята за нищ и паднал, представлява добра основа за Бог да изяви Своето Всемогъщество в него. А който ходи пред Бог и с Бог в смирение и със съзнанието за своята недостатъчност, за него е отворено Небето и Бог ще обитава в неговото сърце.

Ти числиш ли се към тези нищи по дух, които притежават смирено, разбито и съкрушено сърце? Нека тогава грижите не те поглъщат. Ти можеш да погледнеш напред и нагоре към Исус, Който те нарича „блажен”, Който ти обещава Небесното царство и Който иска да настани Небето в сърцето ти!

Какво отговарят потребителите за

Семейно положение?

Жени

Мъже

несемеен
63%
 
 
51%
 
 
72%
семеен
4%
 
 
6%
 
 
3%
разведен
27%
 
 
34%
 
 
21%
вдовец
6%
 
 
9%
 
 
4%

Църковна принадлежност?

Жени

Мъже

методистка
2%
 
 
4%
 
 
1%
петдесятна
39%
 
 
38%
 
 
40%
католическа
4%
 
 
8%
 
 
1%
православна
23%
 
 
22%
 
 
24%
апостолска
3%
 
 
3%
 
 
3%
адвентна
6%
 
 
4%
 
 
8%
надденоминационна организация
5%
 
 
4%
 
 
5%
в процес на установяване съм
6%
 
 
4%
 
 
7%
друга
12%
 
 
13%
 
 
11%

Къде живеете?

Жени

Мъже

под наем
31%
 
 
33%
 
 
30%
в собствено жилище
54%
 
 
49%
 
 
58%
не в собствено жилище, но не плащам наем
14%
 
 
18%
 
 
12%
Всички отговори  →

Българският християнски сайт за срещи с приятели и запознанства

Семейни или несемейни, създайте Вашия профил и общувайте с другите, нека заедно да се изграждаме и насърчаваме във вярата и в общение един с друг!

Намерете ни в социалните медии

Ние споделяме как да се запознаете с приятели в социалните медии

Copyright 2022    dvamazahristos.org