Християнски сайт
за срещи с приятели и запознанства. Регистрирай се сега !

Влез в двама за Христос

и споделяй с приятели


    01 Декември, 2022 15:23   

Търся сериозна връзка с цел брак

    30 Ноември, 2022 13:58   

seriozna vrazka gr.Elhovo

    28 Ноември, 2022 20:20   

Сериозна връзка

    08 Ноември, 2022 16:19   

Молитвата на Явис се намира в историческа бележка при родословие: „А Явис беше най-много почитан между братята си; и майка му го нарече Явис, като думаше: Понеже го родих в скръб. И Явис призова Израилевия Бог, казвайки: Дано действително ме благословиш, и дано разшириш пределите ми, и ръката Ти да бъде с мене, и да ме пазиш от зло, та да нямам скръб! И Бог му даде това, което поиска" (1 Летописи 4:9-10).

    30 Октомври, 2022 17:35   

Колко красив е живота и създателят му!!

    23 Октомври, 2022 12:55   

за Бог и Исус Христос и небесното кралство

    16 Октомври, 2022 17:07   

Ще ми бъде приятно да се запознаем.:)

    18 Септември, 2022 01:04   

Най-сигурното на този свят е промяната. Най-силното - любовта!

    29 Август, 2022 15:03   

Hebrews 11 (KJV) ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯ ¹ Now faith is the substance of things hoped for, the evidence of things not seen. … ⁶ But without faith it is impossible to please him: for he that cometh to God must believe that he is, and that he is a rewarder of them that diligently seek him.

    29 Август, 2022 15:01   

В културата на сирака, изискванията за снабдяване и защита неутрализират мандатите на духовния живот. Тази култура може да бъде толкова дълбоко проникнала в човека, че тези неща могат да не бъдат съзнателни или открити грешни избори. Обаче, страха мотивиращ и крепящ тази култура, държейки човека податлив към страстните желания за снабдяване и защита, ефективно отделя този човек от Бога. Културата на сирака е несъвместима с културата на син.

Покажи още
Vv42, 44
Захари, 63
Srebrina, 29
Joro1, 53
nikisherbetov, 36
penka_77, 45
Всички потребители  →

Стих за деня

И тъй не се безпокойте, и не думайте: Какво ще ядем? или: Какво ще пием? или: Какво ще облечем? (Защото всичко това търсят езичниците), понеже небесният ви Отец знае, че се нуждаете от всичко това. Но първо търсете Неговото царство и Неговата правда; и всичко това ще ви се прибави. Матей 6:31-33

Храната на вярата

Той прославя

 

 

Понеже   той   е   положил   в   Мене   любовта   си,   казва   Господ, затова ...Ще го поставя на високо... и ще го прославя.

- ПСАЛМ 91:14,15

 

По-скоро  бих  искал  да  бъда  прославен  от  Бог,  отколкото  да  имам цялата почит, която светът може да предложи.

 

Разказва се, че когато един ден Наполеон държал реч пред армията си, внезапно  конят  му  се  разлудувал.  Един  млад  мьж  излязъл  напред, хванал  юздите на коня и го усмирил. Затова Наполеон го направил капитан. Но останалите офицери избягвали този млад човек, защото те били  заслужили  ранга  си,  докато  той  го  получил  даром.  Наполеон забелязал това и наредил армията да се строи за официален парад, на който  той  дошъл,  яздейки  редом  с  младия  мъж  до  себе  си.  Тогава останалите  офицери  заговорил,  че  той  е  любимец  на  Наполеон  и започнали да търсят благоразположението му.

 

Светът може да не знае, но ще дойде време, когато ще открие, че ние сме  любимци  на  Царя  на  царете  и  ще  потърси  благоволението  ни. Самият Исус каза:“На този, който победи ще дам да седне с Мене на Моя престол,  както и Аз победих и седнах с Отца Си на Неговия престол”  (Откровение 3:21). Милостта  на  Исус  надминава  всичко, което може да предложи светът.

 

 

Изповед:  Понеже  съм  положил  любовта  си  в  Бога,  Той  ще  ме издигне  и  ще  ме  прослави.  Аз  имам  благоволението  на  Царя  на царете и на Ел Шадай, Който е повече от достатъчен!

Вечните обещания на Бог

Исус Христос – мъдрост, правда, освещение и изкупление!

1. Кор. 1:30

„От Него сте вие в Христа Исуса, Който стана за нас мъдрост от Бога, и правда, и освещение, и изкупление.”

В една наша предишна разработка вече видяхме, че Исус ни обогатява. В днешния стих се разкрива една друга страна от това предоставено ни богатство. Хората на нашето време се стремят към мъдрост, но това, което те считат за мъдрост, за Бога е глупост. Защото хората се превърнаха в истински глупци именно, защото в човешката си мъдрост считаха себе си за мъдри.

Трябва само да се вгледаме малко по-задълбочено и ще разберем, колко глупави са хората, които си въобразяват, че са истински мъдри. Точно мъдрите на този век са онези, които стоят най-далеч от Бога. Човешкият им ограничен разум, който може да разбере само онова, което се вижда или се възприема чрез сетивата, всъщност им препречва пътя да познаят Бог и истинската мъдрост. Те знаят съвсем точно, че този живот ще свърши и въпреки това не си задават въпроса за вечността! Не са ли това най-големите глупци?!

Човешкият разум е замъглен от греха и затова той счита за мъдрост онова, което всъщност представлява истинска глупост. Сам Исус Христос стана нашата мъдрост! Той отвори за нас вратата към Бога, а по този начин и вратата към Божията мъдрост. Ние можем да черпим познание от Неговото познание, а чрез Святия Дух – мъдрост от Неговата мъдрост. Затова дори и малко надарените християни са по-мъдри от останалите хора.

Исус Христос стана наша правда, освещение и изкупление!

Нашата правда е като мръсна дрипа. С нея не можем да устоим пред Бога. Само в Него и единствено в Него е нашата правда! Можеш да се опитваш, но не ще успееш да станеш сам праведен и свят. Само Бог може да извърши в теб делото на твоето освещение. Твоето освещение е в Него! Чрез Святия Си Дух Исус ще те преобрази в Своя божествен образ. В Него е и нашето изкупление! Който смята, че може да изкупи себе си чрез собствени усилия, храни напразни и голи надежди. Гьоте също изповядаше тази теория, а самият той беше роб на своите страсти. Исус Христос ни изкупи като отдаде за нас Живота и Кръвта Си. Той ни освободи от робството на греха и на Дявола. Той е, Който ще изяви изкуплението Си в нас!

Ще поискаме ли да познаем Исус Христос, а в Него – да, само в Него – да търсим и намерим и Божията мъдрост, правда, освещение и изкупление?!

Какво отговарят потребителите за

Ръст

Жени

Мъже

под 160 см
12%
 
 
24%
 
 
3%
160 см - 179 см
67%
 
 
72%
 
 
63%
180 см - 189 см
18%
 
 
4%
 
 
30%
190 см - 199 см
2%
 
 
0%
 
 
4%
над 200 см
0%
 
 
0%
 
 
0%

Какво е вашето участие в религиозния живот?

Жени

Мъже

Редовно съм там
41%
 
 
41%
 
 
41%
Един-два пъти в месеца
16%
 
 
16%
 
 
15%
Рядко посещавам служба
12%
 
 
11%
 
 
13%
Служител съм в местната църква
7%
 
 
6%
 
 
8%
Детско служение
1%
 
 
2%
 
 
0%
Музикално служение
5%
 
 
5%
 
 
5%
Пастор / Младежки лидер
2%
 
 
2%
 
 
2%
Друго служение
8%
 
 
8%
 
 
8%
Не ходя
8%
 
 
7%
 
 
8%

Използвате ли автомобил?

Жени

Мъже

само се возя
49%
 
 
61%
 
 
39%
често шофирам
51%
 
 
39%
 
 
61%
Всички отговори  →

Българският християнски сайт за срещи с приятели и запознанства

Семейни или несемейни, създайте Вашия профил и общувайте с другите, нека заедно да се изграждаме и насърчаваме във вярата и в общение един с друг!

Намерете ни в социалните медии

Ние споделяме как да се запознаете с приятели в социалните медии

Copyright 2022    dvamazahristos.org