Християнски сайт
за срещи с приятели и запознанства. Регистрирай се сега !

Влез в двама за Христос

и споделяй с приятели


    26 Май, 2024 09:25   

Най-големият враг на красивия живот е омърсеното сърце.

    25 Май, 2024 19:24   

Ще се радвам да се опознаем и да видим дали това, което търсим е сходно...

    16 Май, 2024 15:33   

Какво е човек без обич,като очи,които не могат да видят небето...

    04 Май, 2024 14:56   

Привет. Много е трудно да се намери, истинска личност с която да се създаде семейство тук. Аз съм от адвентната църква и търся подходяща жена от такава църква, дали има тук адвентистки? Ако няма, може и от други деноминации.

    24 Април, 2024 14:24   

hi

    11 Април, 2024 05:19   

Има ли събирания в Варна?

    29 Март, 2024 07:46   

Само Любовта ще ни накара да видим Божието лице

    19 Март, 2024 05:05   

Привет на всички кога ще се съберем всички. Повече млади някъде да се запознаем и да отидем заедно на църква.

Йорджи 19 Март, 2024 05:05

Някой не организира ли подобни събрания.

    19 Февруари, 2024 14:24   

Приветствам!

    17 Февруари, 2024 03:10   

Живот

Покажи още
veselin71, 52
Мъри, 50
Geo, 49
Stradivarius, 40
Някоя, 22
Благо, 26
Всички потребители  →

Стих за деня

Смятайте го за голяма радост, братя мои, когато попадате в разни изпитания, като знаете, че изпитанието на вашата вяра произвежда твърдост. А твърдостта нека извърши делото си съвършено, за да бъдете съвършени и цялостни, без никакъв недостатък.Яков 1:2-4

Храната на вярата

Безопасно пътуване

 

 

И в  същия  ден,  когато  се  свечери,  Исус  им  казва:  Да  минем  на отвъдната страна. - МАРКА 4:35

 

Исус се качи заедно с учениците си на кораба и каза: “Нека да минем на отвъдната страна.” Това предопредели всичко! Исус не каза: “Нека да стигнем до средата на езерото и да потънем.” Поради това, когато се надигна бурята и учениците бяха уплашени, Той ги смъмри, казвайки: “Още ли нямате вяра?”

 

По време на едно събрание за бизнесмени на Пълното Евангелие една жена ме помоли да се помоля за нея.

- Приличам на кълбо от нерви, - каза ми тя - срахувам се до смърт да летя  със самолет. Ще се разболея от страховете си. Ще прекъсна да

посещавам всякакви по-нататъшни конференции, въпреки че обичам да правя това, понеже се страхувам до смърт от летене със самолет.

- Няма нужда да се страхувате - отговорих аз.– Даже не е необходимо да се молите за това. Всичко, което трябва да направите е да се качите на  самолета  и  да  кажете:  “Сега  ще  летим  до  Лос  Анжелос  или  до

Чикаго или пък където и да било.” После можеш да направиш същото,

което направи  Исус:  да  спиш,  знаейки,  че  самолетът  ще  пристигне благополучно, понеже си произнесла думи на вяра.

 

По-късно видях тази жена на много други конференции. Тя ми сподели:

- Това действа точно така, както ми каза. Когато се качвам на борда на самолета,  аз  казвам:  “Да пристигнем там.”  После  се  облягам  назад, отпускам  се  и  хваля  Господа.  Сега  наистина  се  наслаждавам  на летенето.

 

Изповед: Където и да пътувам, аз мога да кажа: “Нека да преминем на отвъдната страна” и ще имам това, което казвам!

Вечните обещания на Бог

На такива е Небесното царство!

Мат. 19:14

„Оставете дечицата, и не ги възпирайте да дойдат при Мене, защото на такива е Небесното царство!”

 

Исус, Приятелят на децата, - така може да се озаглави случката, в чийто развой Господ Исус изрича днешното обещание. Апостолите искат да отпратят майките с децата им, но Исус ги кани при Себе Си и изявява, че на такива е Небесното царство.

Следователно, децата не са толкова малки, че да не могат да вярват в Исус и да не могат да схванат какво е Небесното царство. Който се занимава с деца знае, че те са много по-възприемчиви за божествените неща. Те могат да вярват много по-непринудено, отколкото възрастните. Малките им сърчица са още меки като восък и ние носим една много голяма отговорност за тях.

Когато Исус заявява: „На такива е Небесното царство!”, тогава ние не би трябвало да презираме ни едно от тях, нито пък да правим разлика по отношение на тяхната националност. Едно малко дете на чужденци е също толкова ценно в очите на Бог, както едно дете на местни жители. Бог обича всички. Той иска да спаси всички! Той иска да ни употреби точно за това. Оказва се много важно как ще се отнасяме към едно дете, дори и когато не говорим с него за Исус. Нашето поведение предизвиква в детската душа впечатления, които са от решаващо значение за целия живот на съответното дете. Това е валидно както в отрицателен, така и в положителен смисъл.

Ако се наричаш дете на Бога, а самият ти постоянно се заканваш и заплашваш децата, тогава те няма да почувстват у теб нищо от Христовата любов. Нещо много повече – ти ще им представиш Бог в негативна светлина, тъй като не излъчваш това, което всъщност Бог Е – Любов! Вместо да ги заплашваш, ти би трябвало да направиш така, както постъпи Исус. Пусни ги да дойдат при теб! Разкажи им за Исус! Стори им нещо добро, моли се за тях – дори и тогава, когато не се държат прилично и за пример! Щом Небесното царство принадлежи на децата, тогава би трябвало да приемем и ние това обещание с вяра в сърцата си – да схванем шанса, който имаме точно по отношение на тях – да им донесем добрата вест да Исус. Тогава Бог може би чрез децата ще изгради един мост към родителите им, като ни даде възможност да говорим за спасението и с тях. „На такива е Небесното царство!”

Това би трябвало да бъде обещание и за нашите собствени деца и да ни насърчи да ги поведем колкото е възможно по-рано по пътищата Божии. Би могло да ни окуражи да бъдем пример за тях, да ги носим в изпълнените си с молитвен дух сърца, въпреки че знаем, че всеки човек сам трябва да се реши да следва Исус!

Какво отговарят потребителите за

Къде живеете?

Жени

Мъже

под наем
31%
 
 
33%
 
 
30%
в собствено жилище
53%
 
 
48%
 
 
57%
не в собствено жилище, но не плащам наем
16%
 
 
20%
 
 
13%

Очи

Жени

Мъже

кафяви
57%
 
 
55%
 
 
60%
сиви
2%
 
 
3%
 
 
1%
зелени
9%
 
 
11%
 
 
8%
сини
13%
 
 
12%
 
 
13%
черни
4%
 
 
4%
 
 
4%
пъстри
15%
 
 
15%
 
 
15%

Фигура

Жени

Мъже

средна
52%
 
 
53%
 
 
52%
спортна
27%
 
 
20%
 
 
32%
слаба
9%
 
 
11%
 
 
8%
приятно закръглена
12%
 
 
16%
 
 
8%
Всички отговори  →

Българският християнски сайт за срещи с приятели и запознанства

Семейни или несемейни, създайте Вашия профил и общувайте с другите, нека заедно да се изграждаме и насърчаваме във вярата и в общение един с друг!

Намерете ни в социалните медии

Ние споделяме как да се запознаете с приятели в социалните медии

Copyright 2024    dvamazahristos.org