Християнски сайт
за срещи с приятели и запознанства. Регистрирай се сега !

Влез в двама за Христос

и споделяй с приятели


    12 Януари, 2020 09:03   

Мисля само за една ,едничка истина .зо живот и свобода.

    10 Януари, 2020 17:31   

Мисля за нея откакто съм жив,двама хванати ръка за ръка, шепнещи в любовта,ще вървим ние двамата в този свят сгушени един до друг,докато в душите ни съществува този миг.

    22 Ноември, 2019 14:04   

Понеже съм от два месеца в Австрия. И съпругът ми нито веднъж не ми е звъннал да ме пита как съм. Това нормално ли е. Питам се обича ли ме въобще. Сърцето ми страда много.

Sunny Anastasova 27 Ноември, 2019 15:59

Не мисля,че е нормално!Все пак е твой съпруг.Нормално е да се чустваш наранена и да те боли сърцето.Минала съм през безразличието и на моя съпруг,вече бивш.

    14 Ноември, 2019 19:01   

Повечето... "християни" честват рождество Христово на 24 декември. Което всъщност е зимното слънцестоене чествано от езичниците (каквато е римокатолическата църква). Истинската дата на която се е родил Исус, всъщност е посочена в Библията... НО НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА... Няма по-големи езичници от "християните"...

Дима 15 Декември, 2019 16:45

Да Исус е роден по време на шатроразпъването.

    01 Ноември, 2019 14:49   

Прошката е мостът ни към Бог!Прошката освобождава сърцето и душата ни!

    11 Октомври, 2019 21:30   

Много неща за в бъдеще

    01 Октомври, 2019 19:17   

Истината ни носи сила!

silver1977 16 Октомври, 2019 19:39

Голяма сила

    30 Септември, 2019 07:03   

Повече от всичко,което пазиш пази сърцето си,защото от него са изворите на живота!

    28 Септември, 2019 17:16   

"Виж как върхът прегръща синевата, вълна вълната гони и обръща, прокълнато е цветето, когато на любовта на брат си не отвръща." Е. А. По

    21 Септември, 2019 10:12   

Хубави неща

Покажи още
Dachi99, 21
Дима, 50
VenciM, 40
Симеон, 27
НадяУчителка, 26
Sunny Anastasova, 37
Всички потребители  →

Стих за деня

Сине мой, не презирай наказанието от Господа, И да ти не дотегва, когато Той те изобличава, Защото Господ изобличава оня, когото люби, Както и бащата сина, който му е мил. Притчи 3:11-12

Храната на вярата

Съобразни действия

 

 

Освети ги чрез истината; Твоето Слово е истина.

ЙОАН 17:17

 

Житейски кризи идват в живота на всеки един от нас. Ако не знаеш как да действаш според Божието Слово, То няма да те ползва.

 

Независимо какъв е проблемът, Божието Слово има какво да каже за него.  Божието  Слово  има  отговора.  Открий,  какво  казва  Словото  и действай по този начин!

 

Ако някой попита: “А сега как да постъпим?” просто се усмихни и кажи: “Ще постъпим съобразно с това, че Библията е вярна.”

 

Много  хора  умствено  приемат,  че  Библията  е  вярна,  но  това  не  е достатъчно. Ти просто трябва да постъпиш съобразно с този факт! Ако знаеш, че Божието Слово е вярно и действаш съобразно с Него, То ще стане реално в живота ти. Ти ще включиш Бог в ситуацията, в която се намираш.

 

Изповед: Божието Слово е вярно. Аз действам съобразно с това. С постъпките си доказвам, че приемам І Йоан 4:4; Матея 6:25-34; Евреи  13:5,6;  Филипяни  4:19;  Матея  8:17  и  І  Петрово  2:24  за истина. Действам съобразно с това, че всички стихове съдържащи “в Него” са истина. Действам по този начин и те стават реалност в живота ми!

Вечните обещания на Бог

На тях ще се показва милост!

Мат. 5:7

„Блажени милостивите, защото на тях ще се показва милост.”

 

 

Това слово се отнася за милостивите. На тях Бог обещава милост. Милостта не е присъща на естествения човек. Той иска да господства. В действителност по-силният се опитва да триумфира над по-слабия. Но дори и между вярващите много често липсва тази божествена добродетел или тя е само на думи. Колко трудно е за нас, хората, да извиним някого заради негова грешка и да му простим. А всъщност милостта и готовността да простим би трябвало да бъде за един християнин нещо съвсем естествено.

Ние всички бяхме и сме Божии длъжници! Колко много ни е простил Той! Дори и за най-долния грешник Бог е промислил прошка и очищение. Ден след ден ние живеем поради Неговата милост, прощение и благоволение. При това не бива да забравяме, че Бог е без грях. Той е свят и праведен. Въпреки това, Той прощава на грешника, който идва при Него с покаяно сърце. Бог е милостив спрямо нас, грешните, докато ние, самите грешни, ако проявяваме милост, то е само спрямо милостивите към нас. Само онзи, който се е видял в Божията светлина, който познава собствените си предразположения и знае, че във всичко зависи от Бога, само такъв човек ще успее по-лесно да прояви милост към другите.

Разбира се, не бива да смесваме милостта с неясната позиция спрямо греха. Да бъдеш милостив не означава да обръщаш неправдата в правда. Този, кото е познал Божията милост и се е осветил от Божията истина, ще мрази греха, но ще има милост към грешника. За съжаление са хората, които не познават Бог, които живеят в грях и ни причиняват страдание. Те могат да ни сторят само онова, което Бог допусне, докато проявената от тях несправедливост в крайна сметка ще ги застигне. Величието на Бога не се състои само в това, че е Всемогъщ, но и в това, че Той проявява милост и спрямо нас, родените от пръстта.

Един безмилостен човек не може да притежава истинско достойнство, колкото и достолепен да изглежда. Този, който проявява милост, ще получи милост от Бог. Точно такъв човек е истински възвишен и точно за него е валидно обещанието, че ще му бъде показана милост!

Какво отговарят потребителите за

Фигура

Жени

Мъже

средна
53%
 
 
53%
 
 
53%
спортна
24%
 
 
15%
 
 
31%
слаба
9%
 
 
10%
 
 
9%
приятно закръглена
13%
 
 
22%
 
 
7%

Пиете ли алкохол?

Жени

Мъже

да, но с мярка
8%
 
 
4%
 
 
11%
да, с компания
5%
 
 
6%
 
 
3%
рядко
34%
 
 
34%
 
 
33%
не пия алкохол
54%
 
 
56%
 
 
52%

Как прекарвате свободното си време?

Жени

Мъже

разходка сред природата
52%
 
 
56%
 
 
49%
гледам телевизия
6%
 
 
4%
 
 
7%
гледам филми
9%
 
 
11%
 
 
8%
на кафе с приятели
16%
 
 
18%
 
 
15%
на пазар
4%
 
 
5%
 
 
4%
спортувам
12%
 
 
6%
 
 
17%
Всички отговори  →

Българският християнски сайт за срещи с приятели и запознанства

Семейни или несемейни, създайте Вашия профил и общувайте с другите, нека заедно да се изграждаме и насърчаваме във вярата и в общение един с друг!

Намерете ни в социалните медии

Ние споделяме как да се запознаете с приятели в социалните медии

Copyright 2020    dvamazahristos.org