Християнски сайт
за срещи с приятели и запознанства. Регистрирай се сега !

Влез в двама за Христос

и споделяй с приятели


    14 Май, 2021 20:14   

Защо, се получава така- все повече християни самотни, изпитващи затруднение да намерят своя подходящ другар!

    07 Май, 2021 23:35   

Преди всичко за другите, после за себе си.

    20 Март, 2021 11:07   

Който търси намира

    27 Февруари, 2021 22:26   

Никой

    08 Февруари, 2021 12:46   

Вярвам в Бог и зная, че той е нашия небесен баща, който ни обича и се грижи за нас във всеки момент от живота ни.Боже, поднасяме ти вечна слава!Амин!

    18 Януари, 2021 19:33   

Пътя да извървя и вярата да опзя.

    18 Януари, 2021 10:30   

Аз съм на 31 години

    07 Януари, 2021 00:42   

35г съм!

    03 Януари, 2021 20:50   

Животът си

    27 Декември, 2020 20:11   

В бурята с теб съм и в твоите болки, плача със теб, в празния ден. Когато се удряш в стените без изход, спомни си за мен, че теб обичам. Искам да съм с теб, когато слънцето блести! Искам да съм с теб, дори във време на сълзи! Искам да съм с теб, когато потъваш в мечти! С теб да съм, винаги, със теб! Заедно можем да преминем през всичко - през буря, тъга, объркване и мрак. Тайно ти казвам: „Обичам те силно”! И вместо сълза, изгрява усмивка. Дори да не виждаш, винаги с теб съм. Чувам всеки удар на твоето сърце. Без да усещаш, за ръка те държа.

eliza 02 Януари, 2021 21:37

neveroqtno bravo

Покажи още
Dimi541, 51
Emma_17, 23
veselin71, 49
лия, 51
kika752, 45
uuna, 50
Всички потребители  →

Стих за деня

И ви казвам, че за всяка празна дума, която кажат човеците, ще отговарят в деня на съда. Защото от думите си ще се оправдаеш и от думите си ще се осъдиш. Матей 12:36-37

Храната на вярата

Какво да кажем за Йов?

 

 

И  Господ  преобърна  плена  на  Йов,  когато  той  се  помоли  за приятелите си; и Господ даде на Йов двойно колкото имаше по- напред.

- ЙОВ 42:10

 

- Но ти забравяш, брат Хегин, че Бог даде на Йов болестта - ми каза някой.

- Не, не Бог, а дяволът.

- Да, но Бог му позволи.

Не Бог беше източникът за проблемите на Йов. Бог може да ти позволи да  ограбиш бензиностанция (ти имаш свободна воля), но Бог няма да

изисква от теб да направиш това.

 

Всъщност  Бог  е  дал  “разрешително”  на  дявола  само  дотолкова, доколкото ти позволиш на Сатана да те атакува. Сатана е богът на този свят (ІІ Коринт. 4:4) и ти живееш на неговата територия. Самият Йов отвори врата  на  дявола чрез страха си. Йов каза: “Защото онова, от което се боях, случи ми се, и онова, от което треперех, дойде върху мене.” (Иов 3:25).

 

Много  библейски  учители  са  единодушни,  че  действието  в  цялата книга Йов обхваща период от 9 до 18 месеца. След това Бог премахна плена на Йов. Следователно, когато Йов беше болен, той беше в плен на дявола. Бог  обаче преобърна плена му! Бог даде на Йов двойно повече от това, което имаше в началото. Това е Божие дело!

Изповед: Бог преобръща плена ни! Той не ни оковава във вериги. Бог ни  освобождава!  Чрез  Исус  аз  съм  свободен!  Аз  никога  няма  да приемам болестта и немощта като дадени от Бога! Знам откъде идват те и им се противопоставям!

Вечните обещания на Бог

На Сионския хълм ще има спасение!

Авд. стих 17

„А на Сионския хълм ще се намерят оцелелите и той ще бъде свят...”

 

 

Това обещание важи на първо място за народа Израил, тъй като хълмът Сион лежи в Ерусалим. Но и ние, децата на Новия завет, можем да го приемем за себе си. Та нали Йоан, който видя Небето, видя там, на Сион и Агнето с 144- те хиляди. Но нека разгледаме най-напред земния Сион и обещанието, което се дава тук на Израил по отношение на Сион. Този град, който в Библията се назовава с името Сион, има дълга и меняща се история, която е свързана най-тясно и много съкровено с историята на Израил. Сион в Ерусалим е надеждата и гордостта на евреите. Но това, което им беше скъпо и ценно, те загубиха повече от един път поради своята невярност спрямо Бог. Днес градът отново им е подарен и ние сме свидетели на това, защото живеем във времето, когато евреите отново населяват Ерусалим, въпреки че все още нямат там храм. Въпреки това, битката, при която целият Ерусалим отново ще попадне в ръцете на израиляните, няма да бъде последната и окончателната за Сион.

Едно обаче, е сигурно: днешното Божие обещание ще се изпълни за Израил по чудесен начин. Когато народите се съберат, за да се бият с Антихрист срещу Христос, тогава Той – Господарят на господарите и Царят на царете, ще победи враговете на Израил и на Ерусалим, а на хълма Сион ще се намерят оцелелите. Това ще бъде трайно и истинско спасение за хиляда години.

Но и нас ни очаква един Сион, който не е изграден с човешки ръце – Градът на Бога, Небесният Ерусалим. Не само Израил, но и цялата Христова църква на тази земя е в утеснение, в беди, в гонения и битки. Нейният път минава през страданията и води към Славата. Пътят на Христовата църква е презиран и видимо безправен, осеян с кръв и сълзи, минаващ през долини и сенки. Но ще дойде денят, когато за всички, които обичат Бога от все сърце, без значение дали са били вярващи по Стария или Новия завет, ще намерят вечно спасение на хълма Сион – в Небесния Ерусалим. Там никой няма да ги притеснява, никой няма да им причинява болки. Там те ще бъдат истински и завинаги спасени!

Кажи, радваш ли се на този прекрасен ден? Очакваш ли го с копнеж? Търсиш ли с духовните си очи Изкупителя, Който ще те спаси и за отрязъка от земното ти време, и за вечността и ще те заведе на мястото на оцелелите – в Небесния Сион?!

Какво отговарят потребителите за

Пушете ли?

Жени

Мъже

пуша често
9%
 
 
11%
 
 
8%
пуша рядко
15%
 
 
14%
 
 
15%
не понасям тютюнев дим
76%
 
 
75%
 
 
77%

Използвате ли автомобил?

Жени

Мъже

само се возя
49%
 
 
59%
 
 
42%
често шофирам
51%
 
 
41%
 
 
58%

Църковна принадлежност?

Жени

Мъже

методистка
2%
 
 
3%
 
 
1%
петдесятна
40%
 
 
38%
 
 
42%
католическа
4%
 
 
8%
 
 
1%
православна
22%
 
 
23%
 
 
21%
апостолска
3%
 
 
3%
 
 
3%
адвентна
7%
 
 
4%
 
 
8%
надденоминационна организация
5%
 
 
4%
 
 
6%
в процес на установяване съм
6%
 
 
5%
 
 
7%
друга
11%
 
 
11%
 
 
11%
Всички отговори  →

Българският християнски сайт за срещи с приятели и запознанства

Семейни или несемейни, създайте Вашия профил и общувайте с другите, нека заедно да се изграждаме и насърчаваме във вярата и в общение един с друг!

Намерете ни в социалните медии

Ние споделяме как да се запознаете с приятели в социалните медии

Copyright 2021    dvamazahristos.org