Християнски сайт
за срещи с приятели и запознанства. Регистрирай се сега !

Влез в двама за Христос

и споделяй с приятели


    22 Ноември, 2019 14:04   

Понеже съм от два месеца в Австрия. И съпругът ми нито веднъж не ми е звъннал да ме пита как съм. Това нормално ли е. Питам се обича ли ме въобще. Сърцето ми страда много.

Sunny Anastasova 27 Ноември, 2019 15:59

Не мисля,че е нормално!Все пак е твой съпруг.Нормално е да се чустваш наранена и да те боли сърцето.Минала съм през безразличието и на моя съпруг,вече бивш.

    14 Ноември, 2019 19:01   

Повечето... "християни" честват рождество Христово на 24 декември. Което всъщност е зимното слънцестоене чествано от езичниците (каквато е римокатолическата църква). Истинската дата на която се е родил Исус, всъщност е посочена в Библията... НО НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА... Няма по-големи езичници от "християните"...

    01 Ноември, 2019 14:49   

Прошката е мостът ни към Бог!Прошката освобождава сърцето и душата ни!

    11 Октомври, 2019 21:30   

Много неща за в бъдеще

    01 Октомври, 2019 19:17   

Истината ни носи сила!

silver1977 16 Октомври, 2019 19:39

Голяма сила

    30 Септември, 2019 07:03   

Повече от всичко,което пазиш пази сърцето си,защото от него са изворите на живота!

    28 Септември, 2019 17:16   

"Виж как върхът прегръща синевата, вълна вълната гони и обръща, прокълнато е цветето, когато на любовта на брат си не отвръща." Е. А. По

    21 Септември, 2019 10:12   

Хубави неща

    17 Август, 2019 14:00   

Мисля за бъдещето,креативността и любовта.

    10 Юли, 2019 09:33   

Според вас какво ви е попречило досега да намерите човека за вас?

TeodorSavev 10 Август, 2019 18:30

Да се влюбваш постоянно в грешният човек е честа грешка която всеки път подценявам.

Покажи още
Sunny Anastasova, 37
kkoossttaa, 43
Dachi99, 20
interim, 36
Slujitel, 1
Гого, 43
Всички потребители  →

Стих за деня

По-добре да се надява някой на Господа, А не да уповава на човека. Псалми 118:8

Храната на вярата

Емануил

 

 

И Исаия рече: Слушайте сега, доме Давидов; Малко нещо ли ви е да досаждате на човеци, та ще досаждате и на моя Бог? Затова сам Господ ще ви даде знамение: Ето, девица ще зачне и ще роди син, и ще го нарече Емануил (т.е. Бог с нас).

- ИСАИЯ 7:13,14

 

Бог започна да говори чрез пророците си, обещавайки, че ще дойде Спасител, Който ще премахне управлението на Сатана и ще върне на човека загубената власт.

 

Пророк Исаия, например, предрече, че една Давидова дъщеря ще роди обещания Спасител 750 години по-късно.

 

„Сам Господ ще ви даде знамение“ - пророкува Исаия - „ Той ще ти покаже чудо, нещо свръхестествено и извън границите на нормалното.“ Какво щеше да стане?

 

Девица щеше да зачене и роди син по свръхстествен начин. Той щеше да се  нарече Емануил, което означава „Бог с нас“ или „въплъщение“. Така Бог предузна обединението на божественото и човешкото.

 

Изповед: Сам Господ даде знамение, чудо. Девица зачена и роди Син, Който  нарекоха Емануил – Бог с нас. Той дойде, за да ни спаси. Благодаря Ти, Отче, за великия ти изкупителен план и за това, че изпрати Емануил, за да ни спаси.

Вечните обещания на Бог

Наказанието – Божият инструмент за нашето изправление!

1. Кор. 11:32

„И когато биваме съдени от Господа, с това се наказваме, за да не бъдем осъдени заедно със света.”

 

Кой човек обича да бъде наказван?! И все пак наказанието, което Бог ни отрежда, е инструмент на любовта, който води до нашето изправление. Така, както има овце, които се отдалечават от стадото и искат да опитат и да хапнат от това, което не е добро за тях, така за съжаление и сред Божието стадо, между Божиите деца, винаги се срещат такива, които се отклоняват, тъй като все още се опитват да вземат от света това или онова или пък се оставят да бъдат съблазнени от врага и съгрешават.

Външно може да изглежда, че ходим по Божиите пътища, а вътрешно да се отклоняваме и отдалечаваме от Бога, да ставаме хладни и инертни и да пропилеем любовта си към Исус. Всички тези пътища са опасни, защото те водят далеч от Добрия пастир, а по този начин и далеч от Извора на истинския живот.

Сигурно не би било признак на Божията любов, ако Бог ни остави по такива пътища, по които дебне смъртта и погибелта, и предостави нашата съдба в ръцете ни. Господ наказва този, когото обича! И докато Бог ни наказва, за нас все още има надежда. Той ни наказва сега, за да не ни съди заедно със света. Наказва ни, защото сме Негови деца. Наказва ни, за да се обърнем и да не се погубим със света. Такова наказание може да представлява някаква болест, раздяла с любим човек или други подобни трудности, чрез които да се осъзнаем и да признаем зависимостта си от Него. Чрез такива наказания ние разбираме къде стоим във вярата си. Това са сигнали да спрем, които Бог поставя на пътя ни. Щом не сме се вслушали в Неговите предупреждения, тогава Той ни кара да почувстваме пръчката Му. Щом добрината Му не ни довежда до покаяние, тогава Бог трябва с твърдост да проведе Своето дело до края, до нашето изправление.

И все пак, това е дело на Неговата любов, защото Той не иска да погинем. Съществуват беди, които са необходими за нашата школовка във вярата и за духовния ни растеж. Има, обаче, страдания, които трябва да приемем като Божие наказание, а именно тогава, когато не ходим по Неговите пътища, когато те не съвпадат с Божия план и с Божията воля.

Може би точно сега си застанал на един такъв път? Не си взел поука от Божието слово, а си се бунтувал, искал си сам да избираш пътя и да вършиш собствената си воля. Сега всичко върви обратно. Не продължавай да се противиш на Бога! Той има добри намерения за теб! Нека светлината на Святия Му Дух да огрее сърцето ти! Помоли Го да ти покаже греха! Покай се от сърце и се обърни към Господа и Настойника на твоята душа. Не закоравявай сърцето си, защото щом не реагираш нито на любовта, нито на Словото, нито на наказанието Му, може да дойде денят, когато Бог ще замълчи, а това би било много лошо.

Виж, Отец  в Небесата има добри планове за теб! Обърни се към Него и ще намериш мир, радост и живот!

Какво отговарят потребителите за

Използвате ли автомобил?

Жени

Мъже

само се возя
52%
 
 
59%
 
 
47%
често шофирам
48%
 
 
41%
 
 
52%

Участвате ли в обществения живот?

Жени

Мъже

постоянно съм активен
18%
 
 
16%
 
 
20%
не участвам активно
57%
 
 
57%
 
 
57%
не вземам участие
24%
 
 
27%
 
 
22%

Гледате ли телевизия?

Жени

Мъже

гледам постоянно
10%
 
 
8%
 
 
11%
понякога интересните филми и пеедавания
61%
 
 
56%
 
 
64%
гледам предимно сериали
6%
 
 
9%
 
 
3%
не гледа
23%
 
 
26%
 
 
21%
Всички отговори  →

Българският християнски сайт за срещи с приятели и запознанства

Семейни или несемейни, създайте Вашия профил и общувайте с другите, нека заедно да се изграждаме и насърчаваме във вярата и в общение един с друг!

Намерете ни в социалните медии

Ние споделяме как да се запознаете с приятели в социалните медии

Copyright 2019    dvamazahristos.org