Християнски сайт
за срещи с приятели и запознанства. Регистрирай се сега !

Влез в двама за Христос

и споделяй с приятели


    21 Юни, 2024 16:26   

To marry someone

    07 Юни, 2024 18:41   

Вече е по-късно, отколкото ви се струва, затова бързайте да вършите Божието дело. + йеромонах Серафим (Роуз)

    04 Юни, 2024 22:17   

Трябва ми православна жена да ми източи сметките.

    26 Май, 2024 09:25   

Най-големият враг на красивия живот е омърсеното сърце.

    25 Май, 2024 19:24   

Ще се радвам да се опознаем и да видим дали това, което търсим е сходно...

    16 Май, 2024 15:33   

Какво е човек без обич,като очи,които не могат да видят небето...

    04 Май, 2024 14:56   

Привет. Много е трудно да се намери, истинска личност с която да се създаде семейство тук. Аз съм от адвентната църква и търся подходяща жена от такава църква, дали има тук адвентистки? Ако няма, може и от други деноминации.

    24 Април, 2024 14:24   

hi

    11 Април, 2024 05:19   

Има ли събирания в Варна?

    29 Март, 2024 07:46   

Само Любовта ще ни накара да видим Божието лице

Покажи още
veselin71, 52
Теодор, 45
Ani_88, 35
usmivka_ta, 55
Doomein12, 33
Мари92, 34
Всички потребители  →

Стих за деня

Всичко е позволено, но не всичко е полезно; всичко е позволено, но не всичко е назидателно. Никой да не търси своята лична полза, но всеки - ползата на другия.1 Коринтяни 10:23-24

Храната на вярата

Знание и разум

 

 

А на тия четири юноша Бог даде знание и разум във всяко учение и мъдрост;   и   Даниил   можеше   да   проумява   всички   видения   и сънувания.

- ДАНАИЛ 1:17

 

„. . . Бог даде знание и разум . . .”

 

Бог даде на Данаил и на останалите три еврейски момчета знание и разум.

 

Вечният живот е естеството на Бога. Ти имаш в себе си естеството на Бога.  Осъзнай  това!  Вярвай  в  това!  Изповядвай  това!  Тогава  тази природа ще започне да взема превес в теб!

 

Научи се да ходиш в светлината на живота. Научи се да прилагаш този живот на практика там, където се намираш. Ходенето в светлината на този живот ще доведе до развитие както на цялата ти личност, така и на интелекта ти.

 

Изповед: Аз съм ново създание. Аз съм новороден. Аз имам живота и характера на Бога в духа си. Този живот е светлина за хората. Аз възнамерявам да ходя в светлината на живота. Божият живот е в мен.  Божието знание е в мен. Божият разум е в мен. Божиите способности   са   в   мен.   Божията   мъдрост   е   в   мен.   Той   ме наставлява. Той ме води. Аз съм дете на Бога. Божият Дух в мен ме ръководи.   Аз   ще   следвам   водителството   Му   и   ще   ходя   в светлината на живота.

Вечните обещания на Бог

Възкресени чрез вяра

Кол. 2:12

„Погребани с Него в кръщението, в което бидохте и възкресени с Него чрез вяра в действието на Бога, Който Го възкреси от мъртвите.”

 

 

Днес апостол Павел ни разкрива, че чрез вярата в действената Божия сила, която Го възкреси от мъртвите, ние сме съвъзкресени с Исус. Следователно, всеки новороден човек чрез вярата в Неговото възкресение сам е преживял едно възкресение. И то едно възкресение, по-голямо и по-величаво от възкресението на Лазар. Той беше оживял в тялото си, но след това отново трябваше да умре. А нас Бог чрез Духа Си съживи по дух и ни подари вечен живот.

Следователно, ти не си само възкресен от Исус, но си съвъзкресен и с Него. Понеже Той живее и ти можеш да живееш чрез вяра в Неговото възкресение. И все пак, ние трябва да разберем, че след като Той е бил възкресен, по-напред е умрял и е бил погребан. Това означава, че само който е умрял с Исус, т.е. който е предал стария човек у себе си на смъртта, само той е съвъзкресен с Исус и само той може да влезе в новия живот.

Затова, щом си умрял и си бил съвъзкресен с Него, би трябвало и да бъдеш съ-погребан с Него – погребан във водното кръщение. Но колко много са тези, които се провалят точно в тази стъпка. Те или смятат за валидно своето /небиблейско/ кръщение като деца и не забелязват, че един човешки акт с непълнолетно дете не може да замени, да замести акта на вяра на един съ-умрял с Христос човек. Такива хора омаловажават Божията заповед  и смятат, че те се нуждаят от кръщение.

Остава въпросът, защо Исус заповядва това /водно/ кръщение? В действителност хората не искат да вървят този път с Исус. Той не само е умрял и възкръснал, но е бил и погребан. Така че и ти трябва не само да умреш и да възкръснеш с Него, но трябва с вяра да извървиш и пътя в гроба с Него. Тогава можеш да бъдеш сигурен, че и за теб е валидно прекрасното обещание на Неговия живот, защото Бог не е противоречил на Словото Си и до днес, а то казва, че който вярва и се кръсти, ще бъде спасен.

Извърви целия път с Исус, тогава ще приемеш и Неговото цялостно спасение!

Какво отговарят потребителите за

Фигура

Жени

Мъже

средна
52%
 
 
53%
 
 
52%
спортна
27%
 
 
20%
 
 
33%
слаба
9%
 
 
11%
 
 
8%
приятно закръглена
12%
 
 
16%
 
 
8%

Гледате ли телевизия?

Жени

Мъже

гледам постоянно
11%
 
 
12%
 
 
11%
понякога интересните филми и пеедавания
55%
 
 
54%
 
 
56%
гледам предимно сериали
7%
 
 
9%
 
 
5%
не гледа
27%
 
 
25%
 
 
28%

Спортувате ли?

Жени

Мъже

да
38%
 
 
30%
 
 
44%
понякога
44%
 
 
47%
 
 
42%
не
18%
 
 
23%
 
 
14%
Всички отговори  →

Българският християнски сайт за срещи с приятели и запознанства

Семейни или несемейни, създайте Вашия профил и общувайте с другите, нека заедно да се изграждаме и насърчаваме във вярата и в общение един с друг!

Намерете ни в социалните медии

Ние споделяме как да се запознаете с приятели в социалните медии

Copyright 2024    dvamazahristos.org