Evolution_vs_creationism_debate_picАсоциация "Сапиенс", Студентски клуб "Психолог" - НБУ и "Студентски живот" имат удоволствието да ви поканят на дебат на тема "Еволюция срещу сътворение".

Дебатът „еволюция срещу сътворение“ е културен, политически и теологичен спор, който се води от близо 150 години между хора, които вярват в сътворението въз основата на религиозните си възгледи и тези, които приемат еволюцията, за която съществува научен консенсус.

Спорът е с фокус в сферата на еволюционната биология, но включва и сферите на геология, палеонтология, термодинамика, ядрена физика и космология.

Участници в дебата са д-р Майя Маркова и проф. д-р Дечко Свиленов.

  • Кога: 25-ти май от 20.00 - 21.30 ч.
  • Къде: Театъра на Нов български университет, ул. "Монтевидео" 21
  • Вход свободен
  • fb_logo

Очакваме ви!

Повече за участниците:

Майя Маркова е главен асистент в катедра Биология на Медицинския факултет на Медицинския университет. Специализирала е Биохимия в Биологическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски". От 1998 г. има специалност Медицинска биология, а от 2005 г. – докторска степен по научна специалност Морфология. Научните й интереси са в областта на клетъчната биология с използване предимно на микроскопски и имуноцитохимични методи. Повече информация ще откриете тук и тук.

Дечко Свиленов е доктор на науките и професор по патология. Притежава богословско и медицинско образование, като в продължение на 36 години се е занимавал с медицинска научно-изследователска работа към Българската академия на науките. От 2001 г. е нещатен професор по апологетика и етика. Проф. Свиленов ръководи международната фондация „Приятели на България“, която се занимава с печат и разпространение на християнска литература (учебници по вероучение за училища), и организиране и разпределение на хуманитарни помощи сред социално слабото население в България.

Дебатът се осъществява с любезното съдействие на Студентски съвет - НБУ, Департамент “Когнитивна наука и психология”, Департамент “Кино, реклама и шоубизнес” и Университетския театър на НБУ.

Асоциация "Сапиенс", Студентски клуб "Психолог" - НБУ и "Студентски живот" имат удоволствието да ви поканят на дебат на тема "Еволюция срещу сътворение".

Дебатът „еволюция срещу сътворение“ е културен, политически и теологичен спор, който се води от близо 150 години между хора, които вярват в сътворението въз основата на религиозните си възгледи и тези, които приемат еволюцията, за която съществува научен консенсус. Спорът е с фокус в сферата на еволюционната биология, но включва и сферите на геология, палеонтология, термодинамика, ядрена физика и космология.

Заповядайте на 25-ти май от 20.00 ч. в театъра на Нов български университет, където ще имате възможност да чуете двете страни на този спор.

Участници в дебата са д-р Майя Маркова и проф. д-р Дечко Свиленов

Очакваме ви!

Повече за участниците:

Майя Маркова е главен асистент в катедра Биология на Медицинския факултет на Медицинския университет. Специализирала е Биохимия в Биологическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски". От 1998 г. има специалност Медицинска биология, а от 2005 г. – докторска степен по научна специалност Морфология. Научните й интереси са в областта на клетъчната биология с използване предимно на микроскопски и имуноцитохимични методи. Повече информация ще откриете на следните адреси: http://www.kb.medfac-sofia .eu/b_markova_bg.htm и www.mayamarkov.wordpress.c om

Дечко Свиленов е доктор на науките и професор по патология. Притежава богословско и медицинско образование, като в продължение на 36 години се е занимавал с медицинска научно-изследователска работа към Българската академия на науките. От 2001 г. е нещатен професор по апологетика и етика. Проф. Свиленов ръководи международната фондация „Приятели на България“, която се занимава с печат и разпространение на християнска литература (учебници по вероучение за училища), и организиране и разпределение на хуманитарни помощи сред социално слабото население в България. За повече информация: http://tinyurl.com/5w4n7o7