Шарената къща - дом за мама и деца Всички новини  →

"ШАРЕНАТА КЪЩА - ДОМ ЗА МАМА И ДЕЦА" - Осигуряване на подслон, храна, подкрепа на самотни майки и техните деца.

"Шарената къща" вече е факт благодарение на хора, които повярваха в тази кауза. В наетия апартамент живеят 2 майки с 3 децата и едно момиче, което бе бездомно.

Спешно алармираме за подкрепа, защото обещаните до месец август, 2011г средства от дарителите не са достатъчни за храна и покриване на месечните разходи. От август, 2011г ШАРЕНАТА КЪЩА ще има нова дарителска схема, за да продължи да съществува.А тя трябва да продължи, защото е дом за майки и деца.

 

http://www.missiata.org/bg_BG/news/35/58/sharenata-kscha---dom-za-mama-i-detsa/ /цялата информация е тук, на сайта на църква "Мисията"/

Жани Ковачева

Почти преди година стартирахме проекта ШАРЕНАТА КЪЩА - ДОМ ЗА МАМА И ДЕЦА. Чрез доброволни дарители, които помествахме всеки месец, наехме жилище, в което настанихме майка с двете й малки деца. Няколко месеца по-късно дойде още една майка с 2 годишното си дете. Много неща се случиха - трудни, но хубави. Децата растат пред очите ми - вече са спокойни, усмихнати, закачливи. В Училището за щастливи деца поканихме и едната принцеса - вече пее и танцува като всяко дете.

Много има за разказване...

По време на кампанията РОДЕНИ ЗА ЖИВОТ - http://www.missiata.org/bg_BG/gallery/Kampania-Rodeni-za-Jivot-19-21-mai-2011/1-60-383/ "намерихме" нея - едно прекрасно създание, което живееше в ... Борисовата градина. Интелигентно момиче,избягало заради системните насилвания на баща си и брат си. Живееше там някъде в храстите с торбичката си и усмивката си на лице - как не се сети да ни поиска нещо!? Такава си е - скромна и благодарна за това, което има. Дойде на църква. Вечерта си казахме "довиждане и до скоро" и всеки се прибра. Тя също - там, някъде... Валеше дъжд пороен. Като че ли за първи път си представях прогизнали клони и кална трева. Вечерта никой от нас не можа да спи, ясно защо. Така решихме да я поканим в Шарената къща. Няма думи за описване на нейната благодарност!

Но на следващата вечер не се прибра. Въпроси много. В полунощ тръгнаха момичета да я търсят. Намериха я в квартала като "игла в купа сено" - лутаща се и объркана, но все така усмихната и добронамерена. Разбрахме след преглед при лекар - има 20 диоптъра късогледство - трудно вижда и се ориентира. Няма лещи. Ще купим.

.................

Купувам сладолед на дъщеря ми. Не мога да се отърва от мисълта, че е равен на килограм картофи или тиквички= 1 ден прехрана. Казах й, че сладоледът не е полезен. Тези месеци започнах да измервам нещата в други единици...

Така, че " с други думи" - който иска, да помогне. За да помогнем. Всичко може да става лесно като има доверие и съпричастност.

 


← Назад

Намерете ни в социалните медии

Ние споделяме как да се запознаете с приятели в социалните медии

Copyright 2021    dvamazahristos.org