Полезно ли е карането на колело? Всички статии  →

Редовното каране на колело, без значение дали ще обикаляте улиците или ще се качите на колелото във фитнес залата, прави мускулите ви по-млади с поне десет години. Дали пък това не може да се окаже източник на по-дълга младост?

помага за отслабване
Само с половин час на ден каране на колело изгаряте около 2000 калории, което е еквивалент на 200 гр. мазнини, а ако се возите по по-неравен терен с променливо натоварване, изгорените калории се увеличават най-малко двойно!

укрепва сърцето
Карането на колело изисква по-интензивно мускулно натоварване и издръжливост на сърдечно-съдовата система, отколкото при ходене, например. Така, че когато карате колело сърцето работи много по-активно. 60 км. колоездене всяка седмица ще намали риска от исхемична болест на сърцето.

тонизира тялото
Колоезденето се отразява изключително благоприятно върху формата на прасците, дава отлични резултати за затягане на външната и вътрешна част на бедрата, стяга седалището. Освен всичко това, карането на колело укрепва мускулите на гърба и коремните мускули.

укрепва дихателната система
Колоезденето е задължително особено за укрепване на дихателната система и белите дробове. По време на карането на колело се увеличава значително натиска върху белия дроб, което води до увеличаване на неговия обем, увеличава се и насищането на клетките с кислород

← Назад

Намерете ни в социалните медии

Ние споделяме как да се запознаете с приятели в социалните медии

Copyright 2024    dvamazahristos.org