Милена и Емил Всички свидетелства  →

Ето историята на Милена и Емил, тяхното запознанство и бързото развитие на нещата м/у тях. Понякога се случва и така. От двата края на Европа двамата са се открили тук и ето какво ни писаха съвсем скоро:

Милена: Всичко започна на 16.02,2011, когато се регистрирах.

За 10 дни получих съобщения от три различни братя и от две сестри. Първият брат беше много напорист до момента, в който разбра, че съм с два развода. Повече не се обади. Според мен не беше вярващ. Вторият беше брат с 21 години стаж във вярата, но беше охладнял (по негови думи). И започнахме кореспонденция. Пренесохме се в скайпа, всеки ден се срещахме в точно определено време, той направи много „жертви“, за да бъде възможна нашата интернетвръзка, беше чувствителен и добронамерен човек. Той ми сподели, че се страхува да поема рискове и не цели семейни отношения, постоянно се опасяваше, че връзката ни бързо ще се изчерпи, понеже е само писмена (в момента аз съм в Белгия). Това разби надеждите ми, но приех да общуваме като брат и сестра, без излишни илюзии. Имах нужда от нашето общение. Той познаваше Библията стих по стих, което много ме респектира, понеже аз Я познавам и разбирам, но не мога да помня стихове. Радвахме се на общението си в границите, които си бяхме наложили.

Докато се появи Nias - Емил Ангелов, от Варна - на 26.02.2011. Получих 2 съобщения от него в сайта, но вече нямах интерес, понеже контактувах с втория брат. И все пак отговорих от учтивост, той настояваше за скайпадрес и аз накрая му го дадох. На 28.02 се свързахме по скайпа. Всичко се разви светкавично бързо. Той ме попита дали в него виждам бъдещ съпруг. Този ден го сметнах за лъжец, луд или сектант. На 01.03. обаче, след като прочетoх кореспонденцията ни, нещо или Някой ме подтикна да му пиша писмо и отново влязохме в скайпа. В уречения час аз направих връзка с втория брат и разбира се, казах за това на Емил. После продължихме опознаването. Той ми сподели своите виждания и условия за бъдещ съвместен живот и растеж в Бога. Бяха нестандартни, но близки до моите собствени. Аз му казах, че ги приемам, което го шокира, понеже смяташе, че никоя жена не може да се съгласи с начина на живот, който той ѝ предлага. Това обаче не се отнасяше за мен, аз самата в моя живот бях стигнала до неговите разсъждения и изводи и не се налагаше да правя сериозни компромиси със себе си. Единственото ми условие беше да обича Бог повече от мен и нашата връзка да не ни отдалечава, а приближава към Бог.

На 2.03 бяхме заедно от сутринта и в уговорения час аз понечих да премина в чат с втория брат и споделих това с Емил. Предполагах, че няма да се противи. Реакцията му ме изненада - категорично „не“. Отначало вътрешно се възпротивих, но Един Глас в мен каза - „той е мъжът, ти трябва да го послушаш“. И се подчиних, останах в чата с Емил. Обвиних го в ревност, той не отрече, но тази ситуация ме накара да се замисля сериозно. Осъзнах, че е прав. Той си „пазеше градинат“, това, което Адам не направи за Ева. Вместо да се отдалеча от него, аз бях привлечена от това поведение. С 22 години стаж във вярата, от него се излъчва духовна мъдрост, която не „дрънчи като мед“. Той за два дни прояви завидни качества (мотивиран, целенасочен, борбен, упорит, търпелив, способен на работа в екип, умеещ да разрешава проблеми, без да ги отлага, жертвоготовен), с които ме спечели за себе си и се надявам - завинаги. Започнахме да обсъждаме варианти за съвместен живот. Има да преодолеем много пречки, да извървим дълъг път, докато това стане възможно. Но постихме „заедно“ и се молихме Бог да е в контрола и да отваря вратите за това.

Бог реши да ни събере на 20-я ден от нашето запознаване. Срещнахме се на гарата в Остенде, Белгия, малко след полунощ на 19.03. По Божия милост Емил започна работа на 2км от мен. На този етап живее на квартира, понеже още не сме сключили граждански брак. Надяваме се и се молим колкото може по-скоро Бог да отвори вратата и за този важен момент от нашия съвместен път към Него. От 1.04 до 13.04 ще бъдем заедно в България. Ще посетим нашите близки в Елхово, Варна и София. Наистина в момента целият свят се е обърнал срещу нас и нашата светкавична връзка, но за нас единственото важно нещо е, че Бог е  с нас. Бог се прославя и светът го вижда.

Милена


Сега нещо и от мен, Емил. Аз посещавах "Двама за Христос" в продължение на 2-3 месеца. Четях профилите, понякога правех връзка, но това, което търсех все го нямаше и нямаше. Контактите бяха повърхностни, хората с които контактувах имаха различни интереси, недорасли във вярата си, капризни, някои не знаеха какво точно търсят в сайта... Така се стигна до момента, в който прочетох в един профил нещо различно, нестандартно, от което лъхаше зрялост, скромност, смирение... Беше близо до това, което търся. Един лъч на надежда, защото всичко това започна да ми омръзва. Знам, че Словото ни казва: който търси - намира и на който чука ще му се отвори Мат.7:7. И така, аз започнах да чукам на тая врата - изпратих съобщения, започнахме да говорим на скайпа, разменихме снимки..... Разбираше се все повече и повече, че Бог по този начин ни отговаря на молитвите и на копнежа на нашите сърца, независимо от миналите неприятни изживявания, капани на противника, лоши влияния, разочарования и провали. Ние не можем да променим миналото, ние живеем днес, ако сме простени от Бога, няма да имаме никакъв проблем да простим, защото любовта е дълготърпелива и милостива, на този, който показва милост ще му се покаже и на него милост. Бог изпитва удоволствие показвайки милост, давайки щедро незаслужена благодат. А ние вярващите в Неговото свято име сме получили този скъпоценен дар на вярата именно така, незаслужено, защото Бог е любов. Той ни възлюби докато ние още бяхме грешници, без Него и без надежда в тоя суетен свят.
Разбрах, че Милена е сериозна, дара на мъдростта отгоре й беше даден. Това, което се описва в Притчи 31ва глава беше много сходно с нейния характер, затова реших че това е тя - промислената от Бога бъдеща съпруга. Не може да има съмнение в това, защото моите критерии са високи, но те бяха удовлетворени от Милена!

Благодарим Ти, Татко наш небесни за неизказания дар!

Емил.

 

 


Радваме се заедно с Милена и Емил! Наистина за Бог няма граници, няма континенти, няма разстояния, когато Той благоволи в това да събере двама. Молим се Той да ги води и подкрепя в началото на техния път, да бъдат едно красиво свидетелство за Божиите дела в живота на тези, които са повярвали в Името Му.

Милена и Емил, бъдете благословени и винаги Двама за Христос!

от екипа на сайта


← Назад

Намерете ни в социалните медии

Ние споделяме как да се запознаете с приятели в социалните медии

Copyright 2024    dvamazahristos.org